Nem várt nagy érdeklődés

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSFelsőszeli. A vártnál jóval több versenyző részvételével zajlott a mátyusföldi faluban és környékén az első tíz kilométeres futás. A rövidebb távokon is volt elég induló. „Nem gondoltuk volna, hogy ennyi érdeklődőt megmozgat kezdeményezésünk.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Felsőszeli. A vártnál jóval több versenyző részvételével zajlott a mátyusföldi faluban és környékén az első tíz kilométeres futás. A rövidebb távokon is volt elég induló. „Nem gondoltuk volna, hogy ennyi érdeklődőt megmozgat kezdeményezésünk. Nemcsak a környező településekről, hanem az ország távolabbi vidékeiről és a határon túlról is szép számmal érkeztek versenyzők. A különböző kategóriákban összesen 146-an álltak rajthoz” – tájékoztatta lapunkat Kontár Ronald ötletgazda és főszervező, aki a Csallóközi Marathon Club elnökének, Vajas Rolandnak a közreműködésével hívta életre a futóversenyt.

Tíz kilométeren a skalicai Ján Križák diadalának tapsoltak, a nőknél a trencséni Jitka Hudáková nyert. Križák, aki kiváló idővel (32:51) nyert, egyben elvitte a győztesnek járó Szabó Béla Vándorkupát. Külön díjazták a legjobb felsőszelieket: a férfiaknál Grédi László (1:03:37), a nőknél Bognár Ibolya (47:26) vehetett át serleget. Még két érdekesség: példaképe lehetne a futóknak a 78 éves Dezider Ferenczy, aki 1:38:48 óra alatt ért célba, a legtávolabbról érkezett versenyző pedig a vajáni Krajnyik Zsolt volt (58:41).

Háromezer méteren a taksonyi Gazsó Tibor (12:47) és a felsőszeli Lóci Papp Mária (15:32) győzött. Hat kategóriában versenyeztek a 3–18 évesek, összesen hetvenheten voltak. „Közülük mindenki édességet és gyümölcsöt kapott jutalmul – folytatta Kontár Ronald. – Ötven ember működött közre a szervezésben, előkészületekben. Köszönet jár nekik, akárcsak támogatóinknak. Már most kijelenthetem: jövőre újra megrendezzük a futóversenyt. Mindenkit visszavárunk.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?