Nem törődik az átigazolási pletykákkal

<p>Szalai Ádámot választották a sportújságírók a 2012-es év legjobb magyar futballistájának. A Mainz gólerős csatára először nyerte el a Magyar Aranylabdát. A 25 esztendős, tizennégyszeres válogatott támadóval Budapesten, a Sportcsillagok Gálaestjén beszélgettünk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Számított rá, hogy öné lesz a Magyar Aranylabda?

A 2011-es évben makacs sérülés miatt gyakorlatilag nem rúghattam labdába, visszatérésem után egyre jobb formába lendültem, főleg 2012 őszén ment remekül a játék, akkor már éreztem, hogy esélyes vagyok a díjra. Nagyon megörültem, amikor egy héttel a Sportcsillagok Gálaestje előtt felhívtak a rendezők, s közölték, hogy én nyertem az ankétot.

Mint jelent az ön számára ez a díj?

Hatalmas elismerés Magyarország legjobb labdarúgójának lenni. Büszke vagyok, hogy beérett a sok munka, de tudom, továbbra is keményen kell dolgoznom. Ráadásul súlyos sérülésen vagyok túl, és örülök, hogy onnan sikerült felállni.

Hogyan értékeli a 2012-es évet?

Eddigi pályafutásom legsikeresebb esztendeje van mögöttem, ezt megerősíti ez a díj is. Mi más célom lehetne, mint hogy 2013-ban is egy ilyen évet zárjak. Természetesen ahhoz az kell, hogy egészséges legyek, mert csak így tudom ezt véghez vinni.

Milyen érzés a Bundesliga legjobb csatárai között lenni, hiszen 9 találattal a negyedik helyen áll a góllövőlistán?

Nagyon jó érzés, hogy a német bajnokság legjobb támadói között tartanak számon. Ez a teljesítmény tükrözi azt a sok munkát, amit a fociba kiskorom óta belefektettem, és ez valamilyen szinten nagyon pozitív visszajelzés a számomra.

Nem bánja, hogy nyáron több neves klubot is kikosarazott, és hároméves szerződést kötött a Mainzcal?

Egyáltalán nem. Nekem a fejlődés volt a legfontosabb, amihez folyamatos játékra van szükségem, ezért maradtam. Remekül érzem magam Mainzban, ahol hosszú sérülésem idején is kitartottak mellettem, és mindenben a segítségemre voltak. Örülök, hogy ősszel gólokkal tudtam meghálálni a bizalmukat.

Mostanában az Arsenal, a Dortmund és a Lazio érdeklődéséről cikkeznek a lapok, az említett egyesületek állítólag hajlandónak mutatkoznak kifizetni a szerződésében szereplő 15 millió eurós kivásárlási összeget. Elképzelhető, hogy még januárban klubot vált?

Nem foglalkozom az átigazolási pletykákkal, csak a jelenlegi helyzetemre és a Bundesligára koncentrálok. Már többször leszögeztem, hogy nem tárgyalok senkivel, és engem konkrétan eddig egyetlen egyesület képviselője sem keresett meg. Ezért nem tartom valószínűnek a téli klubcserét.

Eléggé jól kezdte a vb-selejtezőket a magyar válogatott, a csapat meghatározó játékosaként hogyan látja a továbbjutási esélyeket?

Nagyon nehéz a csoportunk, az a legfontosabb, hogy a nagycsapatok ellen tudjuk-e hozni a sorsdöntő pontokat. Sok fog függeni attól is, milyen eredményt érünk el a románok elleni ki-ki meccsen. Azt nem ígérhetem, hogy 28 év után kijutunk a vb-re, de azt igen, hogy én mindent megteszek a sikerért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?