Nem spekuláltak a jányokiak

<p>Jányok. Történelmi sikert produkált, bajnoki címet szerzett a dunaszerdahelyi területi bajnokság I. osztályában a jányokiak alakulata, mely augusztustól a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában folytatja szereplését.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Az aprócska felső-csallóközi település csapata egyébként első alkalommal küzd a pontokért a kerületi bajnokságban. Tavaly nyáron hat év után tért vissza az együtteshez a régióban ismert és sikeres edző, Lyžica Gábor, akinek az irányításával korábban a harmadikból az első osztályba masíroztak a jányokiak. Ősszel jobb eredményeket produkált a csapata, mint tavasszal. A zöld-sárgák öt pont előnnyel vonultak téli pihenőre, de a visszavágó-sorozatban több ízben is botlottak, csak az idényzárón harcolták ki az elsőséget. A focikulisszák mögött azt rebesgették, hogy nem akarnak bajnokságot nyerni, felsőbb osztályba lépni. „Meg sem fordult a fejünkben, hogy taktikázzunk, s felkínáljuk riválisainknak a listavezető pozícióját. Sokkal inkább meghatározó egyéniségeink távozása, kiesése okozta tavaszi megingásainkat. Hronec és Pasternák külföldön vállalt munkát. Štibrich előbb sérülés, majd fegyelmi büntetés miatt szorult kényszerpihenőre. Házi gólkirályunk, Kurejko is sérüléssel bajlódott. Egy alkalommal sem játszottunk a legerősebb összeállításban, állandóan improvizálnom kellett. Olykor a szerencse is elpártolt tőlünk, háromszor a végjátékban ellenünk megítélt büntető döntött az eredményről. Ugyanakkor kiegyensúlyozottabbá vált a mezőny, több együttes is jó eséllyel pályázott a bajnoki címre. Szerencsénkre az idényzárón jó napot fogtunk ki, s mi lettünk a befutók” – summázta szereplésüket a jányokiak sikerkovácsa, aki pályafutása során hatszor volt bajnokcsapat karmestere. Háromszor Jányokon, két ízben Csenkén, egy alkalommal pedig Légen.

Vajon mi volt a bajnoki címet szerzett jányokiak legnagyobb erénye? „Remekül védekeztünk, kevés gólt kaptunk. Harminc bajnoki meccsünkön csupán huszonkilencszer rezdült a hálónk. Erőnlétben is felülmúltuk vetélytársainkat. Sokat nyomott a latban, hogy mi szereztük a legtöbb plusz pontot, szám szerint tizenhármat. A hiányzások ellenére házi gólkirályunk, Marcel Kurejko tizenhét találatot produkált, Andrej Štibrich pedig tizenöt alkalommal volt eredményes” – tájékoztatott a tréner, aki a felsőbb osztályban is csatába vezeti védenceit. „Mérlegeltünk, mielőtt bejelentkeztünk volna a kerületi bajnokságba. Anyagilag csupán a játékvezetői illeték jelent nagyobb megterhelést. Az ellenfelek névsorát böngészve egyértelmű: az utazási költségek nem változnak. Csakhamar kiderül, melyik pozsonyi vendégjátékossal számolhatunk a folytatásban. Több környékbeli labdarúgó tartozik kiszemeltjeink közé. Igyekszünk jól felkészülni a bajnokságra, a felsőbb osztályban sem szeretnénk alárendelt szerepet játszani” – bizakodott Berner Lajos jányoki klubelnök és polgármester. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?