Nem lesz kieső a hokiligában

Tipsport Liga

A HC Košice–Slovan Bratislava rangadóval indul a jégkorong Tipsport Liga 2019/20-as szezonja szeptember 12-én. Az előző kiírás bajnoka, a besztercebányai együttes a poprádiak otthonában kezdi meg az idényt. 
 

A bajnokság 13 csapattal rajtol el, 11 szlovákiai (Banská Bystrica, Nitra, Zvolen, Poprad, Košice, Trenčín, Nové Zámky, Detva, Liptovský Mikuláš, Slovan Bratislava, Michalovce) és két magyarország együttessel (DVTK, MAC Budapest). A Slovan hét év KHL-es szereplés után tér vissza a szlovák bajnokságban. A fővárosiak ott folytatják, ahol a 2011/12-es szezonban abbahagyták, hiszen akkori utolsó meccsüket is a kassai Steel Aréna jegén játszották. 
„A bajnokság stílusosan fog elrajtolni a Košice–Slovan rangadóval. Remélem, hogy ez a mérkőzés nemcsak a kassai Steel Arénában, hanem a tévé előtt is sok nézőt vonz majd, és tökéletes nyitánya lesz a 2019/20-as szezonnak” – mondta Miroslav Šatan, a Szlovák Jégkorongszövetség (SZĽH) elnöke.
Az alapszakaszban a 13 csapat összesen 48 meccset – mindenki mindenkivel kétszer otthon, és kétszer idegenben – fog játszani. Mivel a csapatok száma páratlan, minden körben egy klub szabadnapos lesz. 
Az alapszakasz után egy 10 fordulós rájátszás következik, ahol a csapatok már két külön csoportban küzdenek: az egyikben az alapszakasz első hat helyezettje, a másikban pedig a 7-12. helyezett játszik egymással. A 13. csapat számára véget ér a bajnokság, de nem esik ki, a következő szezonban az I. liga győztesével 14 csapatosra bővül a mezőny.
A klubok a rájátszásba az alapszakaszban megszerzett pontjaikat viszik magukkal. A rájátszás után következő playoffban az első nyolc csapat vesz részt az 1.–8., 2.–7., 3.–6., 4.–5. kulcs alapján. 
A bajnokság végleges formáját, a csapatok számát, illetve a lebonyolítási rendszert a Szlovák Jégkorongszövetség (SZĽH) végrehajtó bizottsága a csütörtöki ülésén fogja hivatalosan is jóváhagyni. A zólyomiak és a besztercebányaiak máris tiltakoztak a versenynaptár ellen, mert egyszerre játsszák a hazai meccseiket, ami a két város közelségét tekintve nem túl praktikus. A besztercebányaiak azt is nehezményezik, hogy bajnok létükre nem ők játsszák az idénynyitót. 

Érdekes

Az első forduló programja

Szeptember 12., csütörtök
Košice–Slovan Bratislava
Szeptember 13., péntek
Michalovce–Liptovský Mikuláš
Nitra–MAC Budapest
DVTK Jegesmedvék–Zvolen
Poprad–Banská Bystrica
Detva–Dukla Trenčín
Nové Zámky – szabadnapos
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?