Nem jött össze a pontrablás: kikapott a DAC Trencsénben

Trencsén |

<p><span dir="ltr">A DAC csapata 2:1-re kikapott Trencsénben a labdarúgó Fortuna Liga 1. fordulójában.</span></p>

A DAC-nak nem nagyon megy Trencsénben, az elmúlt időszakban még gólt sem rúgott a Csák Máté vára alatti stadionban, nemhogy pontot szerzett volna. Ha azonban ezúttal azért osztogattak volna pontokat, hogy hányszor találják el a felső lécet, akkor elég vad eredmény született volna, az első félidőben ugyanis a trencséniek kétszer, a sárga-kékek pedig egyszer bombázták telibe a felső kapufát. A hazaiaknál Moses és Lobotka, a vendégeknél pedig Horváth Béla lövésénél hiányoztak csak centik a gólhoz, de más alkalmakkor is súrolta a labda a felső lécet.
A trencséniek legaktívabb embere, Moses azonban a hálóba is betalált: a 32. percben Kubík passza után lefordult az emberéről, és megszerezte a vezetést - 1:0.
A játék képe a szünet után sem változott, a tempôt a trencséniek diktálták. Az 51. percben azonban a dunaszerdahelyiek kihasználhatták volna a trencséniek védelmi hibáját, ám Brašeň közeli lövését Volešák kivédte. Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője a második félidő elején a halovány Kováč helyett Sablert küldte pályára (Horváth Bélához hasonlóan ő is jól ismeri a trencséni műfüvet, hiszen korábban mindketten az AS-ben játszottak), de továbbra is a hazaiak irányítottak. A 69. percben az AS növelte előnyét: szöglet után Kleščík talált a hálóba - 2:0.
A trencséniek felszabadultan futballoztak, szinte gáláztak, és további gólokat is szerezhettek volna, de vagy pontatlanul céloztak, vagy túlbonyolították az akciót. Hat perccel a lefújás előtt Szabó Ottó szabadrúgásból majdnem betalált, Volešák óriási bravúrral szedte ki a labdát a vinkliből. A sárga-kékek igyekezetét végül siker koronázta, a 88. percben Brašeň szépített - 2:1. A hazai Mišák újra kétgólosra növelhette volna a trencséni előnyt, ám ziccerét Penksa remek kifutással hárította. A vereség ellenére a mintegy 110 dunaszerdahelyi szurkoló megtapsolta csapatát.Trenčín-DAC 2:1 (1:0) Góllövő: Moses (32.), Kleščík (69.), ill. Brašeň (88.).
Sárga lap: Da Silva, ill. Straka, Struhár.
Játékvezető: Kráľovič, 2481 néző. TRENČÍN: Volešák - Čögley, Da Silva, Kleščík, Holúbek - Báez, Lobotka - Kubík, Hajradinovic (60. Mišák), Moses - Jairo (78. Malec) DAC: Penksa - Turňa, Struhár, Majerník, Szabó O. - Kristo (79. Nguekam), Straka - Ujlaky (76. Antunovics), Horváth B., Brašeň - A. Kováč (56. Sabler)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?