Sport

Nem ismételt a címvédő Oroszkán

Oroszka | Öröm volt nézni a színvonalas játszmákat, a résztvevők baráti légkörben, jó hangulatban versenyeztek a polgármesteri kupáért rendezett immár hetedik oroszkai sakktornán.
Ábel Gábor

2019. június 15. 16:40

A felnőttek megmérettetésébe tizenhárom egyesület huszonhat versenyzője kapcsolódott be. A győztesnek járó serleget a lévai Martin Chlpík emelhette magasba. A bátorkeszi színekben szereplő tavalyi első, Berek Géza a dobogó harmadik fokára állhatott. „Pozsonyi és körmöcbányai sakkozók is indultak. Külön megrendeztük a legmagasabb hazai Élő-pontszámmal rendelkezők versenyét is, ahol a zselízi Családi Norbert, a lévai Dominik Žilkai és az oroszkai Szobi Szabolcs bizonyult a legsikeresebbeknek” – tájékoztatott Machník János oroszkai klubelnök, főszervező. Nagy élményt jelentett a fiatal sakkozók összecsapása, tizenegy, reményteljes tinédzser mérte össze tudását. A három kategóriában a bátorkeszi Jókai Bence, valamint két perbetei, Rancsó Ádám és Palugyai Bence győzött. A legfiatalabb versenyző a mindössze öt esztendős pozsonyi Romanka Psotná volt, a legidősebb meg a hetvennégy éves szintén pozsonyi Farkas György. Az „Adj mattot gyaloggal“ nevű egyedi versenyben első alkalommal nem hirdettek bajnokot. Ezúttal egyik sakkozónak sem jött össze, hogy gyaloggal állítsa falhoz ellenlábasát. A tornán bemutatták Machník János új könyvét, amely a Hexasakk, az európai sakk címen jelent meg, egyelőre csak szlovák nyelven. „A hexasakk játék, sport, művészet és hasznos időtöltés. Nagyon hasonlatos valós életünkhöz. Ha minden jól megy, a kiadvány magyarul is megjelenik, ám ez sok mindentől függ – nyilatkozta lapunknak a száz oldalas kiadvány szerzője. 

VII. OROSZKAI TORNA A POLGÁRMESTERI KUPÁÉRT

Felnőttek: 1. Martin Chlpík (Léva) 6,5, 2. Karol Petráš (Nagysurány) 5,5, 3. Berek Géza (Bátorkeszi) 5. A legmagasabb hazai Élő-pontszámmal rendelkezők versenye, 1000 Élő-pontosok: 1. Családi Norbert (Zselíz), 1300 Élő-pontosok: 1. Dominik Žilkai (Léva), 1600 Élő-pontosok: 1. Szobi Szabolcs (Oroszka). Fiatal sakkozók összecsapása, 8 éves korig: 1. Jókai Bence (Bátorkeszi) 3,5; 9–11 évesek: 1. Rancsó Ádám (Perbete) 4; 12–14 évesek: 1. Palugyai Bence (Perbete) 6. A legeredményesebb hazai sakkozó: Szobi Szabolcs. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

WHO: Magas cukortartalmúak és a babák számára nem megfelelőek a bébiételek

Nagy meleg, száznál több futó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?