Nem babra megy a játék

<p>Ma este 20 órakor kulcsfontosságú selejtező-mérkőzést vív egymással a magyar és a svéd válogatott Budapesten. Magyar győzelem esetén a két csapat közti különbség 7 pontra nőne.</p>

Mi szól a magyarok mellett? A
z, hogy összeszokott csapatról van szó, minden kulcsjátékos (Juhász, Hajnal, Dzsudzsák, Huszti) bevethető, s az eddigi eredmények után talán elhiszik a játékosok, hogy lehet keresnivalójuk a favoritok ellen is.

Mi szól a magyarok ellen?
A pszichés görcs, ami kivétel nélkül minden fontos mérkőzésen béklyót kötött a játékosok lábára: a magyar válogatott tétmeccsen utoljára 1994-ben győzött le magasan jegyzett ellenfelet - az csapat éppen a svéd válogatott volt (Halmai góljával MagyarországSvédország 1:0).

Gondoka védelemmel
Erwin Koemannak a hátvédsor összetétele okozza a legnagyobb fejtörést. Bodnárt a védelem jobb oldalán Szélesi (Debrecen) vagy Fehér Csaba (Breda) helyettesítheti, belső védőként pedig Gyepes (Cardiff) kaphat szerepet Juhász mellett, akárcsak a románok elleni meccsen. Gyepesnek eddig kellemetlen emlékei vannak a svédekről, 2004-ben az ő kapitális hibája (rossz hazaadás) gólt eredményezett (Svédország-Magyarország 3:0), 2005-ben pedig Ibrahimovic mellőle rúgta a mindent eldöntő gólt a 90. percben (MagyarországSvédország 0:1), ráadásul klubcsapatában idén egyetlen bajnokin sem kezdett. Tegyük hozzá: a védelem a selejtezősorozat eddigi hat meccsén mindössze két gólt kapott - mindkettőt a svédektől.

Dzsudzsákban bízva
A magyar csapat erősségét a középpályás sor jelenti: a dánok ellen otthon 4-6-0, a svédek ellen idegenben 3-6-1-es szerkezetben futballozott a válogatott - nem is rosszul. Remek formában van a balszélső Dzsudzsák Balázs (Eindhoven), aki a holland bajnokság egyik legjobbja idén, s a svédek ellen is ő jelentheti a különbséget. Kérdés, hogy Koeman milyen szerepet szán Gera Zoltánnak, aki tétmeccsen utoljára tavaly októberben volt kezdő a válogatottban.
Ki lő gólt?
Hagyományosan a leggyengébb csapatrész a csatársor: Torghelle (Augsburg) fontos gólokat szerzett a „csúnya meccseken“ Málta és Albánia ellen, de egymaga kevésnek tűnik. Rudolf Gergely (Debrecen) önbizalma a helyén van, ráadásul tavaly éppen a svédek ellen szerezte első (s máig az utolsó) gólját a válogatottban. Bevethető még Priskin Tamás is, aki egyelőre csak kiegészítő ember a szezont borzalmasan kezdő, s öt forduló után még nyeretlen Ipswichben.

Olasz bíró
Erwin Koeman szerint a svédek legveszélyesebb játékosa a középpályás Kim Källström (Lyon) -ő volt az, aki júniusban a skandináv derbin kihagyta a tizenegyest. Pályára lép Zlatan Ibrahimovic is, aki eddig két gólt lőtt a magyaroknak. A mérkőzést az olasz Nicola Rizzoli vezeti, a 37 éves bíró eddig húsz nemzetközi mérkőzést vezetett, s egyszer sem mutatta fel a piros lapot (az olasz ligában már nem ennyire elnéző, tavaly kiállította a torinói derbin Pavel Nedvědet is).

Fontos tudnivalók Az MLSZ tájékoztatása szerint esernyőt nem szabad bevinni a mérkőzésre, a szurkolók rossz idő esetén esőkabátot vigyenek magukkal. Mivel a meccsen telt ház (42 ezer néző) várható, ezért a szervezők nyomatékosan kérik a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a Puskás-stadionhoz, melynek kapuit két órával a meccs kezdete előtt nyitják ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?