Nehéz dolog a koncentrálás

<p>Megalakult a Vasunió, debütált Soumah, lányok rúgtak tizenegyeseket – nagyjából ezt nyújtotta a Corgoň Liga hóban-fagyban lejátszott hétvégi 22. fordulója. Labdarúgást már kevésbé.</p>

OROSKY TAMÁS

Miért jó, ha a labdarúgásra nem túlzottan alkalmas, összefagyott pályán mégis labdarúgó-mérkőzést rendeznek? Mert lehet közösséget építeni. Myjaván ugyanis hiába könyörögtek a bajnokságot irányító Ligás Klubok Uniójának és az ellenfél rózsahegyieknek a szombati bajnoki elhalasztásáért, a minőségi futballra éhes közegben (sic!) erről szó sem lehetett. Így aztán a Spartak szombat reggelre közös lapátolásra buzdított „minden drukkert és focikedvelőt”, hátha sikerül előbányászni a gyepszőnyeget a vastag hótakaró alól. A nagy munkában pedig összekovácsolódhattak a myjavai lakosok, akik jutalmul 1-1 belépőt kaptak az itt rendezendő, mácius 25-i U21-es szlovák–szlovén barátságos meccsre.

A hazaiak 1:0-s sikerével véget ért találkozónál érdemes még egy kicsit elidőzni. A vendég rózsahegyiek vezetőedzője, Ladislav Šimčo a találkozót megelőzően arról elmélkedett, hogy „ha a fiúk tiszta fejjel és koncentráltan lépnek pályára Myjaván, akkor szerezhetnek egy pontocskát”, majd az álmosító 90 perc után valószínűleg elfelejtette, hogy ezt a frázist már ellőtte, mert ismét arra buzdította védenceit, hogy „rendet kell rakni a fejekben és földön kell járni, és akkor majd jönnek az eredmények”.

Az meg már csak hab a tortán, hogy Ladislav Hudec, a myjavaiak trénere szerint a fekete-fehéreknek azért volt nehéz a meccsre koncentrálniuk, mert „még egy nappal a bajnoki előtt sem volt biztos, hogy játszunk-e vagy sem”. Javaslatunk: próbáljanak meg úgy készülni, hogy játszanak, abból nem lehet baj.

Bár, ha a senicaiak példájából indulunk ki, akkor ez sem garancia semmire: a pénteki tévés meccs 70 perc tömény unalmat hozott, majd beállt a korábbi sérülése miatt a kispadra is csak tessék-lássék leülő Juraj Piroska és Rolando Blackburn, az eredmény pedig 2 gólpassz (Piroska), 2 gól (Blackburn), és 2:1-es győzelem a nyitraiak ellen.

Az erdőhátiak sikerét 698 néző követte figyelemmel a helyszínen – a szám vélhetően még ennél is alacsonyabb lett volna, ha nincs a Vasunió 1921. A szovjet érát idéző elnevezést egy nemrég bejegyzett polgári társulás választotta, így emlékezve a senicai labdarúgás kezdeteire, s az első helyi klub megalapítására. Megéri hozzájuk belépni: a tagok egyéb kedvezmények mellett ingyen nézhetnek meg 1-1 bajnokit és Szlovák Kupa-meccset.

Nagyszombatban egy másik bónusz jár a nézőknek: a biztos győzelem, legalábbis ez derül ki az eperjesi Tatran csapatkapitánya, Peter Petráš szavaiból: „Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz Nagyszombatban, mert nem csak az ellenféllel és nagyszerű drukkereivel kellett megküzdenünk, a meccsen történtek olyan dolgok is, amelyeknek nem lett volna szabad, amelyeknek semmi közük a focihoz...” A Spartak 2:1-re nyert, ezzel pedig elkerült az utolsó helyről.

Röviden a többi (havas) pályáról: a besztercebányaiak elleni 2:0-s győzelemmel a Slovan már hét meccs óta veretlen, a pozsonyiaknál eltiltása lejártával végre bemutatkozhatott a Nyitráról szerződtetett guineai Seydouba Soumah. A fővárosiak előnye immár tízpontosra nőtt a táblázat első helyén, mivel az eddigi második trencséniek csak döntetleneztek (1:1) az aranyosmarótiakkal – a ViOn első tavaszi pontját szerezte meg. Zsolnán „már” kettőnél tartanak, gólból viszont egyet sem láttak kedvenceiktől a bajnokcsapat drukkerei 2013-ban, a kassaiak 1:0-s idegenbeli sikerükkel visszavették a második helyet a tabellán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?