Nehéz csoportban a Veszprém és a Győr

Ljubljana |

<p>Nehéz csoportba került a címvédő Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája sorsolásán, de a férfiak között a Veszprémre és a Szegedre is erős ellenfelek várnak.</p>

A ljubljanai ceremónián eldőlt, hogy a győriek az előző idényhez hasonlóan az orosz Rosztov-Donnal és a dán Midtjyllanddal mérkőznek a minél jobb helyezésért, míg a csoport negyedik tagja ezúttal a francia Brest lett.

A tavasszal negyeddöntős Ferencvárosra a BL-ezüstérmes macedón Vardar Szkopje, továbbá a norvég Larvik és a második selejtezőtorna győztese vár (ez a német Thüringer, a svéd Höörs, az osztrák Hypo NÖ és a spanyol Mecalia Atlético Guardés közül kerül ki).

A csoportkör október 6-án kezdődik és november 19-ig tart, a kvartettekből az első három jut a következő szakaszba.

A férficsapatok sorsolásán az előző idényben bronzérmes Veszprém a két évvel ezelőtti első Kielcével, az egyik leggazdagabb klubnak számító PSG-vel, az Aalborggal, a Breszttel, a Celjével, valamint két német együttessel, a Flensburggal és a Kiellel került azonos csoportba, azaz nem számíthat könnyű összecsapásokra. Érdekesség, hogy a veszprémiek új vezetőedzője, a svéd Ljubomir Vranjes korábban 7 évig irányította a Flensburgot, így jó ismerősként térhet majd vissza Németországba.

A másik nyolcasba sorsolt Szeged – amely az elmúlt szezonban negyeddöntőig jutott – a kilencszeres bajnok Barcelona és a címvédő Vardar Szkopje mellett a Löwent, a Wisla Plockot, a Kristianstadot és Nantes-ot kapta, s bár a továbbjutása vélhetően nem lesz veszélyben, alaposan meg kell majd küzdenie az egyenes kieséses szakaszban még kedvező párosítást biztosító negyedik helyért.

Az eperjesiek a D csoportba kerülhetnek – ha megnyerik a portugál Sporting, az osztrák Hard és a finn Cocks részvételével szeptember elején rendezendő selejtezőtornát.

A csoportkör szeptember 13-án kezdődik, március 4-én zárul. A csoportok első helyezettjei egyből a negyeddöntőbe kerülnek, a 2–6. helyen végzők pedig a negyeddöntőbe jutásért egy újabb párharcot játszanak. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?