Negyedszer jutott tovább hibátlan mérleggel Uruguay

vb
Moszkva |

A nyolcaddöntős Uruguay negyedszer nyerte meg mindegyik csoportmérkőzését a labdarúgó-világbajnokságok történetében, de először úgy, hogy háromszor kellett pályára lépnie.

Az oroszországi vb-n Egyiptomot és Szaúd-Arábiát 1-0-ra, a hazai válogatottat pedig 3-0-ra verte. Ötödször fordult elő, hogy kapott gól nélkül jutott túl a csoportszakaszon, korábban ez 1930-ban, 1950-ben, 1954-ben és 2010-ben fordult elő.

Luís Suárez hetedszer talált a kapuba vb-n, így már csak egy góllal van lemaradva az uruguayi rekordertől, az 1950-es években remeklő Óscar Mígueztől

 Az oroszok elleni, hétfői mérkőzés végeredményét beállító Edinson Cavani a második uruguayi futballista, aki három világbajnokságon is gólt szerzett. Az első - a szamarai összecsapáson ugyancsak eredményes - Suárez, akinek az a bravúr néhány nappal korábban, a szaúdiak ellen jött össze. 

Kapcsolódó cikkünk

A 3-0-val vb-története legsúlyosabb vereségét mérte a szovjet/orosz válogatottra Uruguay. Gyenyisz Cserisev az első orosz öngólos a vb-ken, a mostani tornán pedig az övé már a hatodik volt, ami az 1998-as, franciaországi csúcs beállítása.

Mindkét csapat továbbjutott az A csoportból: az uruguayiak a portugálokkal, az oroszok pedig a spanyolokkal játszanak a nyolcaddöntőben.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?