Négy között a pólósok

<p>Magyarország férfi- és női vízilabda-válogatottja is bejutott a legjobb négy közé a barcelonai vizes világbajnokságon. A férfiak a görögöket verték 9:3-ra, a nők a hollandokat múlták felül 11:7-re.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A magyar és a holland női pólóválogatott világbajnokságon korábban nyolc alkalommal került össze, a magyarok háromszor, a hollandok négyszer nyertek, és egy döntetlen született. Az eddigi utolsó világbajnoki randevú 2011-ben Sanghajban 9:9-cel zárult.

Szoros csatát várt Merész András szövetségi kapitány a barcelonai negyeddöntőtől is, mondván, a lehetséges riválisok közül a legkevésbé a hollandokat akarta, de hozzátette, aki vb-érmet szeretne, annak mindenkit meg kell tudnia verni.

A magyar lányok a meccsen igazolták, szeretnének dobogóra állni, az első két negyed után 7:1-re vezettek, s bár a hollandok feljöttek 9:7-re, a meccs vége egyértelműen a magyaroké volt.

„Büszke vagyok a csapatra a négybe kerülésért, ez sorozatban az ötödik világversenyünk, ahol ez sikerült. Viszont elegünk van már abból, hogy csak a négy között vagyunk, feljebb akarunk lépni, úgyhogy a cél a csillagos ég” – nyilatkozta Merész András szövetségi kapitány. A magyar válogatott történetének 50. világbajnoki mérkőzését nyerte meg, ezzel a mutatóval abszolút világelső a mezőnyben.

A ma esti (21.45) elődöntőben a magyar lányok a spanyolokkal játszanak a döntőbe jutásért.

A Benedek Tibor irányította férfiválogatott elsősorban remek védekezésének köszönhette a görögök elleni sikerét. A magyarok parádés teljesítménnyel, kiváló védekezéssel, hatékony támadójátékkal valósággal ellehetetlenítették ellenfelüket, amely csupán három emberelőnyös támadásból tudta bevenni Nagy Viktor kapuját. Az utolsó negyedet 4:0-ra nyerték Varga Dénesék.

„Nagyon boldog vagyok, jól sikerült ez a mérkőzésünk, le a kalappal az egész csapat előtt! – nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány. – Persze erre készültünk, de az egész azon múlott, mennyire hiszik el a fiúk, hogy tényleg erősek vagyunk. Immár kiderülhetett: igazi csapat vagyunk, de hogy mennyire jók, arra csak csütörtökön kapunk választ. Hogy ki lenne a jobb az elődöntőben? Nem mondanék igazat, ha azt állítanám, hogy a horvátok...”

Benedek kívánsága végül nem teljesült, Horvátország ugyan megszenvedett az ausztrálokkal, de nyert, így holnap 20.15-kor a magyarok a horvátokkal játszhatnak az elődöntőben. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?