Négy között a magyarok

Athén. Az Ázsia-bajnok dél-koreai csapat legyőzésével bejutott az elődöntőbe a magyar férfi kézilabda-válogatott az athéni olimpián. A sportág magyar férfi képviselői utoljára az 1988-as szöuli játékokon szerepeltek a legjobb négy között.

Perez négy gólt dobott a koreaiaknakReuters-felvételNEGYEDDÖNTŐ: Magyarország–Koreai Köztársaság 30:25 (14:13), a magyarok góldobói: Nagy 9/1, Pásztor 6, Perez 4, Gál 4, Iváncsik 2, Laluska 2, Lendvay 2, Mezei 1. Eleinte hihetetlenül agresszív védekezést mutatott be mindkét válogatott, szinte nem is akadt igazi lövőhelyzet. A magyarok a 6. percben szerezték első góljukat, igaz, ezzel csak egyenlítettek. A folytatásban felváltva estek a találatok. A védőfal, valamint Fazekas kapus stabilan teljesített, fokozatosan nőtt a különbség, s még emberhátrány alatt sem változott a helyzet (8:5). Aztán két rossz passz következett, és máris szoros lett az állás, majd Gál kiállítása alatt egyenlítettek a dél-koreaiak (10:10). Fordítani viszont nem tudtak, sőt, visszaállt a korábbi rend. 13:11-es magyar vezetésnél a rivális időt kért, s még a szünet előtt egy gólra felzárkózott.

Fordulást követően védekezési stílust váltott az ellenfél, a lövőket már messze a kaputól megzavarták. Nehéz volt így helyzetbe kerülni, ennek ellenére a forgatókönyv egyszerűnek tűnt: magyar gól – általában Nagy vagy Gál révén –, koreai egyenlítés, szinte mindig Paek jóvoltából. ĺgy ment ez a mérkőzés a 42. percig, amikor is Paek a magyar szurkolók bánatára „eltévesztette az ütemet”, és vezetést szerzett csapatának (21:20). Beállt Szathmári, aki bravúrokkal mutatkozott be, ez pedig elegendő erőt adott a fordításhoz a társaknak. Megzavarodott az Ázsia-bajnok, s az egyre inkább lendületbe jövő magyar csapat megint háromgólos előnyre tett szert. A magyar férfiak – akik ezt megelőzően 1988-ban voltak a legjobb négy között olimpián – legközelebb pénteken lépnek pályára, mégpedig a világbajnok horvátok ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?