Négy gólt rúgtak a somorjaiak a Dubnicának

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSDubnica/Somorja. Történelminek is nevezhető győzelmet aratott a somorjai labdarúgócsapat a hétvégén a Dubnica otthonában: az ŠTK fennállása során még sohasem szerzett II. ligás találkozón négy gólt (hármat is csak egyetlenegyszer, az előző bajnokságban a liptószentmiklósiak ellen).

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Dubnica/Somorja. Történelminek is nevezhető győzelmet aratott a somorjai labdarúgócsapat a hétvégén a Dubnica otthonában: az ŠTK fennállása során még sohasem szerzett II. ligás találkozón négy gólt (hármat is csak egyetlenegyszer, az előző bajnokságban a liptószentmiklósiak ellen). Máriatölgyesen viszont 4:1-re kiütötte ellenfelét a csallóközi csapat.

„A statisztikák arra vannak, hogy változtassunk rajtuk, de ez is egyfajta pluszt jelent a fiúknak – mondta lapunknak Libor Fašiang, a somorjaiak vezetőedzője, aki boldogan elevenítette fel a szombati találkozón történeteket. – Peter Sztojanovicsnak köszönhetően már a harmadik percben megszereztük a vezetést. A Dubnica ezután átvette a kezdeményezést, és a szünet előtt egyenlíteni is tudott.”

A félidő végén bekapott gól általában visszaveti az érintett csapatot, ám a somorjaiak egyáltalán nem zuhantak össze. „Arra biztattam a fiúkat, hogy ne legyenek passzívak, hogy bátran használják ki a szabad területeket. A második játékrész kezdetén három perc alatt szerzett két gólunkkal el is dőlt a meccs, a dubnicaiak erejéből nem tellett szinte semmire sem” – jegyezte meg Fašiang. Cmarko és Čemba találatai után pedig Vladimír Pončák tette fel a pontot az i-re: 30 méterről hatalmas gólt rúgott Maťašovský kapus hálójába.

Győzelmével az ŠTK csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a táblázat második helyére, ráadásul egy hosszú negatív sorozata is megszakadt: 2012 novembere után (2:0 a vágsellyeiek ellen) ismét megnyert egy idegenbeli találkozót. „Örülök, hogy védenceim a kánikula ellenére nem kímélték magukat, sokkal jobban alkalmazkodtak a hőséghez, mint az ellenfél. Az eredménnyel és a második félidei játékkal is elégedett vagyok” – tette hozzá Fašiang. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?