Négy dunaszerdahelyi birkózóbajnok az U15-ösöknél

birkozas
Dunaszerdahely |

Négy bajnoki címet szereztek a hazaiak a Dunaszerdahelyi Birkózóklub szervezésében zajló szabadfogású országos bajnokságon, melyen az idősebb diákok korosztályában 27 klub versenyzője csatázott az érmekért.

A honi klubok százötven, szárnyait bontogató tehetsége a Dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnokban két szőnyegen villantotta meg tudását.

„Sajnos, betegség miatt három versenyzőnk nem állhatott csatasorba a megmérettetésen, melyen mondhatni a minimumból a maximumot sikerült kihoznunk. Nyolcan küzdöttek az érmekért. Filip Viktorín súlycsoportjában a dobogó legalsó fokán végzett, míg Both Gergő az 5. helyen zárt. A korosztályos válogatott Hegedűs Attila teljesítette az elvárásokat, Rajkovics Zsombor is technikai tussal diadalmaskodott a fináléban. Michal Radnóti, a válogatott trénere Rajkovicsot is ki akarja próbálni címeres mezben. Amennyiben helytáll, akkor ő is ott lehet az U15-ös korosztály nyáron zajló kontinensviadalán. Kellemes meglepetést keltett Kovács Péter diadala. Sikerének értékét hatványozza, hogy ő még csak 13 esztendős. A lányoknál Vajas Viktória újabb aranyéremmel gyarapította gyűjteményét. A fiúk csapatversenyében huszonhét ponttal a harmadik helyen végeztünk” – ecsetelte lapunknak védenceik helytállását Hakszer Roland, a Dunaszerdahelyi Birkózóklub elnöke.

A fiúknál az összes súlycsoportban bajnokot avattak. A foghíjas mezőny miatt a lányoknál több ízben az ellenfél nélkül maradt sportoló elsősége került a verseny krónikájába. „Kovács Kiarának nem volt ellenfele, míg Földes Viktória és Lukács Alexandra bajnokok listájára került” – nevesítette tanítványai eredményeit id. Soós Tamás, a Vásárúti Birkózóklub elnöke.

A szervezők a körítésre is ügyeltek, a finálét a versenyzők bevonulása, a döntősök és edzőik bemutatása előzte meg. Az ünnepélyes eredményhirdetésnél a nagymegyeriek ásza, több világverseny dobogós helyezettje, Molnár Zsuzsanna is asszisztált. „Nemcsak versenyzőink, de szervezőgárdánk is jól vizsgázott. Egy hónap múlva újra találkozunk, ezúttal a Csallóközi Kupa újabb évfolyamát rendezzük” – tájékoztatott következő nemzetközi erőpróbájukról a tisztségviselő.

A rendezvényen somorjai, nagymegyeri, naszvadi, marcelházai és rimaszombati birkózók is érmes helyezésnek örülhettek.

Tornaeredmények

IDŐSEBB DIÁKOK ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA

szabadfogás, Dunaszerdahely – dél-szlovákiai dobogósok:

fiúk – 38 kg: 2. Gönci Mátyás (somorjai); 41 kg: 1. Hegedűs Attila (dunaszerdahelyi), 3. Marián Kret (rimaszombati); 44 kg: 1. Kovács Péter (dunaszerdahelyi), 2. Patrik Vetrák (rimaszombati), 3. Jelenčič György; 48 kg: 2. Osztatni Norbert (naszvadiak); 62 kg: 1. Rajkovics Zsombor (dunaszerdahelyi), 3. Paradi Kristóf (marcelházai); 68 kg: 3. Viktorín Filip (dunaszerdahelyi) és Adrián Hrúz (rimaszombati); 75 kg: 3. Hervai Dominik (vásárúti); 85 kg: 2. Kosár Christofer (vásárútiak), 3. Berki Nikolas (rimaszombati).

Lányok – 42 kg: 1. Kovács Kiara (vásárúti); 46 kg: 1. Vajas Viktória (dunaszerdahelyi); 50 kg: 1. Sofia Kotríková (na

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?