Négy dél-szlovákiai bajnok szabadfogásban

Négy dél-szlovákiai bajnok szabadfogásban
Rimaszombat/Dunaszerdahely/ Bős/Somorja/Komárom |

Négy bajnoki címmel, tizenöt éremmel kerültek rivaldafénybe a dél-szlovákiai birkózóklubok versenyzői az idősebb diákok szabadfogásban lezajlott országos bajnokságán.
 

Rimaszombatban huszonegy honi egyesület százkét szárnyait bontogató tehetsége tizenkét súlycsoportban mérte össze tudását. A vendéglátók a viadalt megelőző esélylatolgatás során Oravec Tibort favorizálták, de a többszörös országos bajnok nevét ezúttal nem találtuk a viadal krónikájában. „Sajnos, Tibor a megmérettetést megelőző edzésen sérülést szenvedett, nem állhatott csatasorba. Ezúttal nem volt dobogós helyezettünk. Ami a versenyt illeti, a szőnyegcsaták színvonalára nem lehet panasz. A bősi Csörgő Áron és a nyitrai Matúš Humay kimagaslott a mezőnyből. Szerintem a korosztályos Európa-bajnokságon az első tízben végezhetnek” – tájékoztatott a versenyigazgató Jozef Radnóti, a szakági szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.

A dunaszerdahelyiek mezében Gaál András remekelt. „Először bősi ellenfelét verte technikai tussal, majd gútai vetélytársát fektette két vállra. A döntőben pedig a vásárúti Huszárovics Lászlót győzte le újabb technikai tussal 10:0 arányban. Ezzel pályafutása negyedik országos bajnoki címét gyűjtötte be. András egyébként diadalával nagy lépést tett az U15-ös korosztály kontinensviadalára való nevezés felé. Összesen hat dobogós helyezettünk volt, a csapatversenyben az előkelő második helyen zártunk” – büszkélkedett védenceik sikereivel Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

A bősiek mezében Csörgő Áron ezúttal is igazolta kivételes képességeit. „Áron, aki közelmúltban ebben a fogásnemben a kadettok között is diadalmaskodott, teljesítette az elvárásokat” – ecsetelte tanítványuk helytállását Meton Krisztián, a kötöttfogásra szakosodott bősiek elnök-főedzője.

A somorjaiak legeredményesebbike ezúttal is Szeiler Mátyás volt. „Matyi az 52 kg-os súlycsoportban villantotta meg tudását. Újabb sikerének köszönhetően kiérdemelte a nevezést az idősebb diákok júniusban Győrben zajló Európa-bajnokságára” – nyilatkozta lapunknak Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

„Lakatos Imre rimaszombati elsősége a tehetséges fiú töretlen fejlődését igazolja. Tavaly még a 12. helyen végzett, idén már a dobogó legfelső fokára került. Okosan, magabiztosan birkózott, megérdemelten gyarapította bajnoki éremgyűjteményét” – summázta versenyzőjük teljesítményét Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnöke.

A gömöri városban lezajlott bajnokságon gútai, vásárúti és nagymegyeri birkózók is dobogós helyezést produkáltak.
 

Ágh István

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?