NBA: kik a fő esélyesek a rajtoló új idényben?

NBA

Négy (és fél) topfavorit, egy legenda búcsúidénye (?), kérdőjeles cseh és remélhető magyar részvétel – kedden késő este rajtol az amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) új szezonja.

A címvédő Denver újfent a legesélyebb csapatok közé tartozik, már csak azon egyszerű oknál fogva is, hogy a szinte változatlan keret már tudja, mi kell a végső sikerhez. Ehhez pedig hozzáadódik, hogy Jamal Murray 2021-es térdszalag-szakadása már tényleg a múlté, és újra visszaugorhatnak a játékpercei a korábban megszokott szintre.

Ugyannakor az újabb Nuggets-aranygűrű nem magától értetődő. A Boston Marcus Smartot a milwaukee-i Jrue Holidayre cserélte, amivel megtalálni vélte a kirakós eddig hiányzó utolsó elemét. Az említett Bucks pedig megszerezte a liga egyik elitirányítóját, Damian Lillard-t. Mindkét csapatot legalább a négy közé várják, ahogy a Phoenixet is. Az új tulajdonos kapásból szerződtetett egy legendát (Kevin Durant) és egy washingtoni klublegendát (Bradley Beal), de az előszezon alapján csak akkor lesz esélyük a végső sikerre, ha rengeteg kosarat szereznek – a Suns védekezése ugyanis egyelőre puszta fikció.

A másik tavalyi döntősnek, a Miaminek a szakértők a mezőny hátsó felében találtak csak helyet, miután a kezdőötöse két játékosát is adekvát pótlás nélkül veszítette el az átigazolási piacon. Ugyanakkor a kiszámíthatatlan Lakers meglepetést is okozhat. Bár a befejezéssel kacérkodó LeBron James sztárokat kért maga köré, a vezetés a hosszabb kispad mellé tette le a voksát. Ez pedig végső soron a nemsokára 39 éves sztár – aki Andre Iguodala visszavonulásával a liga legidősebbjévé lépett elő – búcsúszezonjában (?) aranygyűrűt is érhet.

Az elsőség mellett sok egyéb kérdés is megválaszolásra vár az új idényben. Vajon hogy végződik James Harden háborúja a Philadelphiával, amelyik eladni nem tudta, de amelynek mezében jelen állás szerint nem hajlandó többet pályára lépni a sztár? Tényleg üstökösként fog-e berobbanni San Antonióban az idei draft-1. francia Victor Wembanyama, aki 224 centije dacára mindent (értsd cselezés, hármasok stb.) tud a kosárlabdából? Elveszítik-e a csehek egyetlen képviselőjüket, a minnesotai Vít Krejčit, aki új klubjában csak a farmcsapatban kezdi a szezont? S lesz-e magyar játékos a ligában? A dominikai gyökerekkel rendelkező, a Honvéd kosárakadémiáján felnövő magyar válogatott Valerio-Bodon Vincent egyelőre egy előszezoni meccsig jutott a nagy Lakersnél, az idényt a G-ligás South Bay Lakersnél kezdi.

Június 23-áig, a nagydöntő esetleges hetedik meccséig egészen biztosan mindenre fény derül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?