NBA

Chicago/New York. Egy nappal az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának vége előtt eldőlt, hogy a Keleti-főcsoport Atlanti-divíziójában a New Jersey Nets csapata végez az élen.

Chicago/New York. Egy nappal az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának vége előtt eldőlt, hogy a Keleti-főcsoport Atlanti-divíziójában a New Jersey Nets csapata végez az élen. A tavaly döntős együttes a Philadelphia 76ers-szel volt nagy csatában, de az Allen Iverson vezette gárda 115:106-ra kikapott a Chicago Bulls otthonában, így kettővel több veresége van, mint vetélytársának. Az elsőség egyben a Keleti-főcsoport második helyét is jelenti – a Detroit Pistons mögött – a Nets számára, amely így a rájátszás első és második körében is többször élvezheti a hazai pálya előnyét riválisaival szemben.

Az alapszakasz utolsó játéknapja előtt a liga fegyelmi bizottság három kosarast is eltiltással sújtott. Fegyelmi problémák miatt Rashard Lewis, a Seattle SuperSonics, Troy Murphy, a Golden State Warriors és Sean Rooks, a Los Angeles Clippers játékosa egy meccsen nem léphet pályára. A kényszerpihenő mindhármuk számára azt jelenti, hogy csapataik utolsó idénybeli találkozóját lesznek kénytelenek kihagyni. A Sonics erőcsatára a Dallas Mavericks elleni hétfői találkozón teljesen kikelt magából, miután a harmadik negyedben megkapta reklamálásért a második technikai hibáját, ami a kizárását is jelentette a mérkőzésről. Az ítélet után – nemtetszése jeléül – különböző tárgyakat dobált a bíró felé. Murphy és Rooks is a hétfői játéknapon, csapataik egymás elleni meccsén nyújtott produkciójukkal vívta ki a liga „haragját“: a két játékos a harmadik negyedben egy lepattanóért folytatott küzdelem után egymásnak esett, s kisebb verekedést robbantott ki.

EREDMÉNYEK: Toronto Raptors– Miami Heat 99:103, New York Knicks–Indiana Pacers 93:109, Chicago Bulls–Philadelphia 76ers 115:106, Houston Rockets–Memphis Grizzlies 97:86, Portland TrailBlazers–Phoenix Suns 120:102, Los Angeles Lakers–Denver Nuggets 126:104. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?