NB I: Tíz emberrel mentett pontot a Fradi

NB I

Hetven percig emberhátrányban játszva ért el döntetlent a Ferencváros az NB I 10. fordulójában, kiütötte az újoncot a Paks, továbbra sem megy a Haladásnak.

Harcos Fradi

A Ferencváros egyértelmű esélyese volt a Debrecen elleni mérkőzésnek. Meglepetésre azonban a DVSC kezdett jobban a Groupama Arénában, olyannyira, hogy a vendégek a vezetést is megszerezték. Ráadásul a 30. percben emberelőnybe kerültek, mivel Heister gyorsan begyűjtött két sárga lapot. A második félidőben a Fradi akarata érvényesült, Lanzafame egyenlített, de a Loki visszavette az előnyt. A hajrában az olasz támadó másodszor is egalizált, így a Fradi heroikus küzdelemben egy pontot megmentett emberhátrányban is.
Sergei Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője elégedett volt csapata teljesítményével.

- Igazi harcosok voltunk, nagyot küzdöttünk. Néha vannak ilyen buta tényezők, mint egy kiállítás, de ezen túl kell lendülni. Elmondtam a csapatnak, hogyan kell emberhátrányban futballozni, hogyan szerezhetünk újabb gólokat. A széleken olyan helyzeteket teremtettünk, amilyeneket elvártam. Nehéz így játszanunk, de kialakítottuk és kihasználtuk a gólhelyzeteket, ezért elégedett vagyok – mondta a Fradi mestere.

Érdekes

A forduló játékosa: Davide Lanzafame (Ferencváros)

Az utóbbi hetekben kiváló formában futballozik a Kispestről szerződtetett támadó. A derbi után most is eredményes volt, ráadásul duplázott, így már egyedül vezeti a góllövőlistát.

Kerek a világ Pakson

A Paks nagyon rosszul kezdte a bajnokságot (két vereség, egy döntetlen), azt követően azonban egyre eredményesebben futballozott Csertői Aurél csapata. Az utolsó öt bajnokijából négyet megnyert a zöld-fehér együttes, ezúttal az újonc Kisvárda volt az áldozat. A két gárda nem volt egy súlycsoportban, a hazaiak olykor közönségszórakoztató focit produkáltak. Csertői azt sajnálja, hogy a válogatott mérkőzései miatt kéthetes szünet következik a bajnokságban.


- Nekünk nem jön jól ez a leállás. Gyorsan eldöntöttük a mérkőzést, azt követően veszélyes kontrákat vezettünk, kár, hogy azokból nem voltunk eredményesek. Most kerek a világ Pakson – értékelt a szakvezető.

200 gólra vágyik Tököli mentora

A meccs egyik hőse Hahn János volt, aki már öt gólnál jár a bajnokságban.


- Eddig hétnél több gólt nem szereztem egy idényben, remélem, most ezt túlszárnyalom. Nagyon sokat köszönhetek Tököli Attilának, aki a mentorom volt és rengeteg jó tanáccsal látott el. Ő pályafutása során majdnem kétszáz gólt lőtt, jó lenne, ha ez nekem is összejönne – mondta el vágyait a támadó.

Érdekes

A forduló nyilatkozata: Horváth Ferenc (Haladás)

Az első félidőt nem tudom egy Hitchcock-filmhez hasonlítani, mert nem volt benne egy csepp vér sem. Nagyon enerváltan játszottunk, ami abszolút nem tetszett. A futballt ki kell engesztelni, ez nagyon nagy meló lesz - mondta az edző a Mezőkövesd ellen 2-0-ra elveszített mérkőzés után.

Szombathelyi mélyrepülés

Zsinórban harmadik meccsét is elveszítette a Haladás és úgy tűnik, Horváth Ferenc sem tud mit kezdeni a leeresztett társasággal. A szurkolók pedig egyre nehezebben viselik kedvenc csapatuk mélyrepülését. A találkozó előtt egy hatalmas drapérián a következő kérdést tették fel: „Mi egy 100 éves klubot képviselünk. Vezetők, játékosok, és ti?” Válasz egyelőre nincs.

Privacsek András

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?