Naszvadon folytatódik a vándorkupa

Naszvadon idén ugyan nem lesz vágta, viszont szombaton (kezdés: 11.00) megrendezik a Westernlovagló Vándorkupa 2021 hatodik versenyét.

Nagyon megugrott a színvonal, főleg a juniorok nyomulnak felfelé, szakosodva a szlalomra és a hordókerülésre, így a vágta nem kerül a műsorba. Izgalom, verseny viszont lesz bőven – mondta érdeklődésünkre Miroslav Gerhardt a házigazda Kepaso klub képviseletében. – Sorozatunkban Gútán nagyon kevesen voltak, Tardoskedden valamivel többen, Tornócon pedig nagyon sokan. Nem tudom, nálunk mennyien lesznek a lovasok, de az előzetes jelentkezések alapján nem kevesen. Klubunkat három újonc is képviseli a juniorok között: Kristina Pšenáková, Viktóría Sýkorová és Laura Lelovská. Jómagam még mérlegelem, hogy nyeregbe ülök-e. Jó, eső nélküli időjárást várunk, tavaly kihagytuk a versenyt, idén annál nagyobb a városiak érdeklődése. Gyors pályánkon ismét rekordok születhetnek, ami vonzóbbá teszi a vándorkupás viadalt.”

Egy héttel korábban a tornóci Láng-udvar fogadta a mezőnyt. „Összesen negyvennyolc lovas versenyzett, idén ennyi még nem volt sehol – tért vissza a történésekre Láng Róbert házigazda. – Sok volt az érdeklődő is, arénacsúcsok születtek. Versenyzőink közül Barbora Beláková őrzi formáját, miután hazai pályán is megnyerte Devivel a szlalomot, és harmadik volt hordókerülésben úgy, hogy előtte csak udvarunkból végeztek: Richard Dobrovocký Roorster Zippo Maya hátán, megelőzve Sarah Hochelovát, aki Titannal versenyzett. A junioroknál Carla Scholtzová duplázott: Kam Smart Chick Ella nyergében megnyerte a szlalomot és a hordókerülést is a közel harminc lovast felvonultató mezőnyben. Profi openben csak szlalom volt: Takács Tamás volt a leggyorsabb Romeóval.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?