Nalbandian diadala

Párizs. Három argentin teniszező játszhat a francia nyílt bajnokság elődöntőjében, miután David Nalbandian hatalmas küzdelemben, négy játszmában nyert a háromszoros Roland Garros-győztes Gustavo Kuerten ellen. Az első, 40 perces szett vitathatatlanul Nalbandiané volt, a másodikat (38 p) viszont simán nyerte Kuerten.

Párizs. Három argentin teniszező játszhat a francia nyílt bajnokság elődöntőjében, miután David Nalbandian hatalmas küzdelemben, négy játszmában nyert a háromszoros Roland Garros-győztes Gustavo Kuerten ellen. Az első, 40 perces szett vitathatatlanul Nalbandiané volt, a másodikat (38 p) viszont simán nyerte Kuerten. A harmadikban (42 p) az argentin 4:1-es vezetést szerzett, a brazil klasszis azonban kiegyenlített, ám ezzel el is fogyott minden tudománya. A negyedik (67 p), s egyben utolsó játszmában végig Kuerten vezetetett, sőt a hajrában három egyenlítési lehetősége is volt, de ellenfele jobban összpontosított, s hárított. A rövidítésben Kuerten ismét szettlabdához jutott, ám szemmel láthatóan kissé elfáradt, ezzel sem tudott élni, s búcsúzott. Gaston Gaudio három sima játszmában nyert a 12. helyen kiemelt ausztrál Llleyton Hewitt ellen. A mindössze 2 óra 6 perces meccsen általában az történt, amit a dél-amerikai salakspecialista akart.

Tehát mindenképpen lesz argentin döntős a Roland Garroson. A dél-amerikai országból származó teniszező utoljára 27 éve diadalmaskodott Párizsban: 1977-ben a legendás Guillermo Vilas 6:0, 6:3, 6:0-ra nyert az amerikai Brian Gottfried ellen.

Férfi egyes, negyeddöntő: Nalbandian (argentin, 8.)–Kuerten (brazil, 28.) 6:2, 3:6, 6:4, 7:6; Gaudio (argentin)–Hewitt (ausztrál, 12.) 6:3, 6:2, 6:2.

A holnapi elődöntőben: Gaudio–Nalbandian, Henman (brit, 9.)–Coria (argentin, 3.).

Női páros, negyeddöntő: Ruan-Pascual, Suarez (spanyol, ausztrál, 1.)–Husárová, C. Martinez (szlovák, spanyol, 7.) 3:6, 7:6, 6:2.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?