Nagyszerű volt a hangulat a somorjai triatlon-vb-n

<p>Remek időjárás, hatalmas részvétel és maximális elégedettség &ndash; a hétvégén a Somorja melletti sportkomplexumban megrendezett (nem hivatalos) középtávú triatlon-világbajnokság után csupa pozitív visszajelzés érkezett a szervezőkhöz.</p>

A férfiaknál a kanadai Lionel Sanders, a nőknél a brit Lucy Charles győzelmével végződő viadalon a mintegy 900 résztvevő mindegyike csak dicsérte a körülményeket. „Rettentően tetszett a versenyzőknek a környezet, az, ahogyan biztatták őket a nézők. Azt mondták, a kerékpározás alatt a falvakban, Bacsfán, Felbáron, Csallóköznádasdon remek hangulat fogadta őket. Többen pedig egészen most péntekig maradtak az x-bionic sphere-ben, mert annyira tetszett nekik itt – mondta lapunknak Czucz Krisztina, az esemény marketingigazgatója. – Nagyon szívélyesnek találták a versenyzők az itteni embereket, akik ha nem is beszéltek angolul, rendkívül segítőkészek voltak.” Bár a kísérőrendezvények a nem várt részvételi számok miatt elmaradtak, kárpótlásként sok triatlonos világsztár érkezett Somorjára, többek között a kétszeres olimpiai bajnok brit Alistair Brownlee, aki azonban nem fejezte be a versenyt. „Már az első számnál, az úszásnál azt mondta, hogy nincs jó napja, hiába készült teljes erőbedobással. Mivel az ő eredményei mellett fölösleges, hogy egy ötödik helyért kihajtsa magát, inkább feladta a versenyt, viszont minden sajtóeseményen megjelent, és a szurkolókkal is közvetlen volt, szívesen fényképezkedett velük” – magyarázta Czucz Krisztina. Mellette a legjobb szlovák hazai triatlonos, Richard Varga állt az érdeklődés középpontjában. A középtávon pályafutása során először versenyző Varga remekül helytállt a klasszikus triatlonhoz képest (1,5 km úszás, 40 km kerékpár, 10 km futás) majd kétszeres távokon (1,9 km–90 km–21,1 km): az úszásban és a záró félmaratoni futásban ő volt a legjobb, ám a kerékpáron kissé megszenvedett, a túl gyors kezdeti tempó miatt elfáradt. Ráadásul egy új szabály véletlen megszegéséért – ivás közben túllépte azt a megengedett 20 méteres szakaszt, amit egy másik biciklis szélárnyékában tekerhet – ötperces büntetést kapott. „A kezdőkre jellemző hiba volt... De legalább a futás előtt megpihentem a penalty boxban – mesélte mosolyogva Varga, aki elégedett volt 11. helyével. – Nagyon sokat segített a nézők buzdítása. Örülök, hogy nálunk is egyre népszerűbb a triatlon.” A részvétel alapján szerte a világban is az: Somorjára összesen 57 országból érkeztek sportolók, Kanadától ázsiai államokon át egészen Ausztráliáig. Nagy tapsot kapott az új-zélandi Garth Barfoot, aki 81 évesen teljesítette a távot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?