Nagypénteken legyőzné a Nagyszombatot a DAC

<p>Nagypénteken (19.00) a nyolcadik helyen álló DAC a zsinórban 12 bajnokin veretlen nagyszombati Spartakot fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 24. fordulójában. Várhatóan sok néző lesz kíváncsi a derbire, a vendégdrukkerek ezer jegyet kaptak. A sárga-kékek szeretnének visszavágni az októberi, idegenbeli 3:1-es vereségért.</p>

„A kéthetes szünet után nagyon várjuk már a derbit, amelyen a csapatok mellett az ország két legjobb szurkolótábora is találkozik. Szabó Ottó és Pavol Jurčo felépült sérüléséből, már mindketten a csapattal edzenek, de még kérdéses a játékuk. Michalík és Sabler egészségesen tért vissza az A-, illetve az U23-as válogatottból – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója. – Bízunk benne, hogy a kellemetlen időjárás ellenére sok ember lesz a lelátókon, mert a játékosainknak az egyik legjobb formában lévő csapat ellen szükségük lesz a szurkolók segítségére. Vissza akarunk vágni az őszi nagyszombati vereségért, és jó játékkal szeretnénk kedveskedni a drukkereknek.” Ezer jegyet kaptak a rangadóra a nagyszombatiak. „Annyi belépőt kapott a Spartak, amennyit kért. A szabályok szerint kevesebb belépő járt volna a vendégeknek, de azt tartjuk, hogy aki jönni akar a meccsre, hadd jöjjön” – szögezte le Németh Krisztián. „Rázós meccs vár ránk, hiszen a liga egyik legjobb együttesét fogadjuk. De nem félünk a Spartaktól, mert hazai környezetben fantasztikus szurkolóink mindig besegítenek. Bízom benne, hogy otthon tartjuk a három pontot. A csapat nevében ígérem, hogy mindent megteszünk a győzelemért” – nyilatkozta Ľubomír Michalík. „A Spartak az egyik legnehezebb ellenfélnek számít, ám nem ijedünk meg tőlük. Nyerni akarunk, de mindenképpen folytatni szeretnénk hazai veretlenségi sorozatunkat. Ha szóhoz jutok, igyekszem a csapat hasznára lenni, ha nem, akkor szurkolni fogok, hogy győzzünk” – jelentette ki Pavol Jurčo, aki hosszú kényszerpihenő után ismét Tomislav Maric edző rendelkezésére áll. A nagyszombatiak is bizakodva várják a meccset. „Valamelyest megváltozott a DAC játéka, míg ősszel hosszú átadásokkal és magas labdákkal próbálkoztak, az új tréner érkeztével próbálnak kombinatívabban futballozni. Fontos lesz, hogy saját játékunkat nyújtsuk, és agresszíven játsszunk. De nagyon vigyáznunk kell a DAC veszélyes pontrúgásainál – mondta a nagyszombati honlapnak Milan Bortel, a Spartak védője. – Örülök, hogy sok szurkoló elkísér bennünket Dunaszerdahelyre, bízom benne, hogy legyőzzük a hazaiakat.” A jelenlegi bajnokságban ez lesz a két csapat harmadik összecsapása, a júliusi második fordulóban Dunaszerdahelyen gól nélkül ért véget a meccs. Októberben, Nagyszombatban a Spartak 3:1-re győzött (góllövők: Vyskočil 2, Jendrišek, ill. Štepanovský). Annak ellenére, hogy a mérkőzés nincs rizikósnak minősítve, a találkozó előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek érvényben a rendőrség és a szervezők részéről. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?