Nagyot ugorhat Hamšík

Pozsony. Csak februárban derül ki, ki lett az év labdarúgója a Pravda és a Szlovák Labdarúgó-szövetség közös ankétján, melyben 34 futballszakember – edző, illetve újságíró – szavazott.

Pozsony. Csak februárban derül ki, ki lett az év labdarúgója a Pravda és a Szlovák Labdarúgó-szövetség közös ankétján, melyben 34 futballszakember – edző, illetve újságíró – szavazott.

„A szokásos időpontról le kellett mondanunk, mivel a karácsony előtti hétvégén még a török, a portugál és az olasz bajnokságban is fordulót játszanak, így sokan nem tudnának eljönni a gálaestre. Február 3. lett az új időpont, akkor a válogatottnak is összejövetele lesz, vagyis legjobbjainknak biztosan Pozsonyban kellene lenniük” – tudtuk meg Michal Zemantól, a Pravda szerkesztőjétől, s az ankét egyik főszervezőjétől.

Bár a győztes kiléte még titok, a legjobb tízbe került játékosok nevét sorrend nélkül nyilvánosságra hozták: Čech (Porto), Ďurica (Szaturn Moszkva), Hamšík (Napoli), Hološko (Manisaspor), Kozák (Artmedia), Mintál (Nürnberg), Sapara (Rosenborg), Šesták (Žilina), Škrtel (Zenit Szentpétervár), Vittek (Nürnberg).

A 11–30. helyen álló labdarúgók esetében már a helyezés és a pontszám is ismert: Borbély Balázs és Horváth Csaba 2 ponttal a 28. helyen végzett, Szabó Ottó 1 pontot kapott, s ezzel 30. lett.

A legjobb tíz között öt év után nincs kapus, s a hálóőrök történetük leggyengébb szereplését könyvelhették el az ankéton. Azok után, hogy négy alkalommal kapus volt az ankét „ezüstérmese”, Senecký 6 pontocskája és 21. helye elég szegényes bizonyítvány.

Nagyot ugorhat viszont Hamšík – a nápolyiak üdvöskéje tavaly még csak szavazatot sem kapott, most viszont újoncként a végső győzelmet is megszerez-heti, s természetesen a legjobb fiatal játékosnak járó Dubovský-díjra is eséllyel pályázik. (bt)

McDonald: A hazaiak a legjobbak

A 19 szavazó edző közül egy szakvezető csak egy játékost talált el a Top Tenből. A Rob McDonald által legjobbnak tartott tíz focista és a ténylegesen az élen végzők között az egyetlen kapcsolódási pont a ligeti Ján Kozák. Az angol szakember csak és kizárólag Corgoň ligás játékosokat írt a szavazólapra, s mikor megkérdezték, tisztában van-e vele, hogy a légiósokra is szavazhat, azt felelte, igen, de számára a hazaiak a legjobbak… (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?