Nagyot fordult a (foci)világ Zselízen

régiófoci
Zselíz |

A nyugat-szlovákiai Hummel VI. fociliga keleti csoportjának 11. fordulójában góleső volt Zselízen, ahol a hazaiak 7:1 arányban fektették két vállra a nyitranagykérieket.

Rakétarajtot vettek a vendéglátók, ukrán légiósuk, Dmitro Farbatyjuk találatával már az 1. percben vezetést szereztek. A nevezett remek napot fogott ki, mesternégyessel került rivaldafénybe az összecsapáson.

„A legutóbbi két találkozón döntetleneztünk, egyébként ősszel öt meccsünk végződött pontosztozkodással. Gyakran voltak problémáink a gólhelyzetek értékesítésével. Edzőnkkel, Viktor Konvickývel a mérkőzés előtt azt hangoztattuk, hogy ideje lenne visszatérni a győzelmek hullámhosszára. Így is lett. Szinte minden összejött a mieinknek, mondhatni a ziccerek kilencven százalékából hasznot húztunk. A góllövésben a mindössze 16 esztendős Farbatyjuk vitte a prímet, aki az U19-es csapatunkban (is) szerepel. Rajta kívül még egy 16 éves tehetség, Vojtech Kaňák is szerepelt a csapatban. Neki a kapusposzton kínált bizonyítási lehetőséget a tréner. Egyébként zömmel tizenéves fiatalok alkotják a keretet, az átlagéletkor 21 év körül mozog” – nyilatkozta lapunknak a párharcot értékelve Duvač Norbert, a hazaiak klubelnöke, aki tavaly novemberben vert helyzetben vette át az egykor szebb napokat megélt klub irányítását.

Akkor sereghajtóként 15 vereséggel zárták az őszt, idén viszont 11 bajnoki után, a mezőny egyetlen csapataként, veretlenek a zselíziek. Mi változott az eltelt időszakban?

„Összefogtunk. Rendeztük a sorokat, tesszük a dolgunkat. Elkezdtük a szisztematikus csapatépítést. Jó a csapatszellem, az edzések látogatottsága nyolcvanszázalékos. Erényünk lett az összeszokottság. Természetesen sokat köszönhetünk a városvezetésnek, a támogatóknak és a népes szurkolótáborunknak. Tavasszal azon munkálkodtunk, hogy megmentsük az V. ligát. Mivel a negyedik ligától búcsúzni kényszerült marcelházaiak a hatodik vonalba jelentkeztek, így mi is a kiesők közé kerültünk. Jelenleg 23 pontnál tartunk, három pont a lemaradásunk a listavezetőtől. A mezőnyben mi játszottuk a legtöbb döntetlent. Sajnos, voltak olyan meccsek is, melyek végén kiengedtük a kezünkből a győzelmet. Például Izsán és Černíken, ahol a hazaiak a 90. percben egyenlítettek – fűzte tovább a gondolatsort a tisztségviselő, aki már a következő kihívásra fókuszál. – Szombaton Marcelházán nagy csatára, színvonalas focielőadásra számítok. Ezúttal egy döntetlent is bevállalnék. Most már kimondhatjuk: versenybe szállunk a bajnoki címért!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?