Nagyon nehéz helyzetben a Barcelona

<p>Kétgólos előnnyel várja a ma esti (20.45) barcelonai visszavágót az AC Milan a labdarúgó BL nyolcaddöntőjében. A katalánok fogadkoznak, hogy így is kivívják a továbbjutást, de az olasz együttes háza táján is bizakodó a hangulat. Sorsdöntő lehet, hogy a vendégeknek sikerül-e semlegesíteniük Lionel Messit. A másik meccsen a Schalke a Galatasarayt fogadja, az első összecsapás 1:1-gyel végződött, így a gelsenkircheni gárda várja kedvezőbb helyzetben a találkozót.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Milánóban megérdemelten nyertek a hazaiak (2:0), akik teljesen kikapcsolták a Barca kulcsembereit, Messit, Xavit, Iniestát. Régen láttuk olyan gyámoltalanul futballozni a katalánokat, mint az első meccsen. Megakadt a tiki-taka.

A barcelonaiak azt ígérik, ezúttal minden egészen másként lesz. „Ha igazi nagy csapat vagyunk, akkor megbirkózunk ezzel a kihívással. Saját játékunkat kell játszanunk, és ki kell használnunk a helyzeteket – mondta Dani Alves, a Barca brazil jobbhátvédje. – Bevallom, magam is kíváncsi vagyok arra, hogy sikerül-e fordítanunk.”

A hazaiak elsősorban Lionel Messitől várják az üdvösséget. Az argentin klasszis a szombati, La Coruna elleni bajnokin is betalált, így zsinórban 17. Primera División-meccsén volt eredményes, ezzel megdöntötte a lengyel Teodor Peterek világcsúcsát, aki az 1930-as években a Ruch Chorzów színeiben sorozatban 16 bajnokin lőtt gólt.

A Barcelonának a védekezésre is koncentrálnia kell, mivel egy esetleges vendégtalálat azt jelentené, hogy négy gólt kellene szereznie a továbbjutáshoz. Jordi Roura megbízott edző a 2:0-ra megnyert hétvégi bajnoki után éppen azt emelte ki csapata játékából, hogy kiválóan védekezett.

Roura a bajnoki főpróbán több kulcsemberét pihentette, és megkönnyebbült, hogy Xavi Hernandez, a Barca karmestere felépült a sérüléséből.

A milánói találkozón – amelyen Messi egyáltalán nem villogott – az AC hét nyeretlen meccs után győzte le a Barcelonát. Most visszavághat az olasz gárda a tavalyi negyeddöntőbeli kiesésért. „Ez egészen más meccs lesz, mint a milánói. Mindenki tudja, hogy a Camp Nouban nagyon nehéz boldogulni – mondta Massimiliano Allegri, az AC Milan vezetőedzője. – Csak akkor juthatunk tovább, ha jobban futballozunk, mint Milánóban, és ismét semlegesítjük Messit.”

Allegri sérülés miatt nem számíthat a csatár Pazzini játékára, s mivel Balotelli ősszel a Manchester City mezében már játszott a BL-ben, így az idei sorozatban már nem léphet pályára. Viszont Philippe Mexes és Kevin-Prince Boateng rendbejött, s vállalhatják a játékot. A piros-feketék jó formában vannak, sorozatban 11 Serie A-mérkőzésen nem szenvedtek vereséget.

A Barcelona hazai európai kupameccsen már több mint három éve veretlen, az viszont az olaszok mellett szól, hogy a BL nyolcaddöntőjében még soha nem jutott tovább olyan csapat, amely az első meccsen 2:0-s vereséget szenvedett.

A hatalmas érdeklődéssel várt összecsapást Kassai Viktor irányítja.

Kiegyensúlyozott csatát ígér a Schalke–Galatasaray mérkőzés. A gelsenkirchenieknek remekül sikerült a szombati főpróbájuk, 2:1-re legyőzték a bajnok Borussia Dortmundot. Üröm az örömben, hogy a derbin megsérült a német csapat mesterlövésze, Klaas-Jan Huntelaar. A holland csatár többhetes kényszerpihenőre szorul. Rajta kívül az isztambuli meccsen eredményes Jermaine Jones is hiányozni fog, ő sárga lapok miatt nem játszhat.

A Schalke nemzetközi kupameccseken hazai környezetben százszázalékos a török csapatokkal szemben, Gelsenkirchenben biztosak benne, hogy ma sem szakad meg a sorozat. „Kedvező helyzetben várjuk a találkozót. Isztambulban is mi voltunk a jobbak, ott a helyünk a legjobb nyolc között” – hangsúlyozta Jens Keller, a Schalke mestere.

Az elefántcsontparti Didier Drogbát és a holland Wesley Sneijdert soraiban tudó Galatasaray rá akar cáfolni a papírformára. Az isztambuliak számítanak a Gelsenkirchenben élő török drukkerek hathatós segítségére. Hamit Altintop bizonyítani akar volt csapata ellen, a középpályás korábban négy sikeres évet töltött el a Schalkénél. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?