Nagymegyeriek is buzdították a DAC-ot

<p>Dunaszerdahely. A téli holt idényben fociberkekben sokan azt rebesgették, hogy felszámolták a DAC-fakót, s a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában ősszel gyengélkedő dunaszerdahelyiek kilépnek a bajnokságból. Nos, a híresztelésekkel ellentétben vasárnap délelőtt folytatta szereplését a DAC B, mely osztálykülönbséggel verte (4:0) a mezőny éllovasát, az aranyosmaróti ViOn fakócsapatát.</p>

ÁGH ISTVÁN

Az elmúlt hetekben ugyan a DAC B őszi játékoskeretéből többen is a környékbeli alacsonyabb osztályú együttesekhez igazoltak, de a sárga-kékeknél a tavaszelőn nyomát sem tapasztaltuk a játékosínségnek. Éppen ellenkezőleg, legalább huszonhat jó képességű labdarúgóval foglalkozik a II. ligás alakulat vezetőedzője, Radványi Miklós és asszisztense, Jozef Olejník. Az utóbbi edzőként továbbra is a B csapatot irányítja a IV. ligában. Pontosabban azokat a futballistákat, akik nem jutnak szóhoz, vagy cserélnek az első csapat bajnoki párharcain. Így volt ez a tavaszi idénynyitón is, melyre a felkészülés már szombat este, a liptószentmiklósiak elleni győztes (2:0) csata után elkezdődött.

Taps a jobbnak

„Holnap délelőtt te is csatasorba állsz, de figyelj oda, nehogy megsérülj”– figyelmeztette az öltözőfolyosón Goran Antunovicsot Radványi Miklós, aki egyben kijelölte azokat a futballistákat, akik a másnapi bajnokin pályára léphetnek. Ami pedig a kínálatot illeti, a vasárnapi matinén a vendéglátók mezében több élvonalban is megfordult játékos futott ki a zöld gyepszőnyegre. Már a kezdőrúgást követő percekben egyértelművé vált: nincs azonos súlycsoportban a két kollektíva.

A nagy kedvvel futballozó Ayuk az első játékrészben öt perc leforgása alatt kétszer is megrezegtette a statisztaszerepre ítélt vendégek hálóját. Találatait több nagymegyeri szurkoló is megtapsolta. „Eljöttünk a DAC-ot buzdítani. Természetesen tegnap Gútán is voltunk, ahol a mieink legyőzték a Vág-partiakat. Ebben az összeállításban nem okozhat gondot a dunaszerdahelyieknek, hogy elhúzzák nagy riválisunk nótáját”– bizakodott 2:0-s hazai vezetésnél az egyik nagymegyeri törzsdrukker.

Ellenfélnézőben

Igaza lett. Fordulás után további két találattal küldte padlóra ellenfelét az Olejník-legénység. Egyébként a lelátóról a nagymegyeriek új szerzeménye, a rutinos Gőgh Árpád, valamint a nyékvárkonyiak játékosedzője, Németh Krisztián is árgus szemekkel figyelte a két csapat játékosainak a produkcióját. Rajtuk kívül az egy emelettel lejjebb listavezető vásárútiak trénere, Navrátil Károly is felbukkant a tribünön. „Nem kizárt, hogy éppen jövőbeli ellenfeleinket látom akcióban”– bizakodott az V. ligás csallóköziek szakvezetője.

Két fronton

„Eredetileg ugyan a saját nevelésű futballistáinknak kínáltunk lehetőséget a B csapatban, de őszi teljesítményük, eredményességük is azt igazolta, hogy játéktudásban még nem jutottak el arra a szintre, hogy ebben az osztályban megállják a helyüket. A végeken kullogtunk, lépnünk kellett. Nekik másutt biztosítottunk érvényesülési lehetőséget, mi pedig új utat járunk. A felnőtteknél nincs úgymond külön B keret, külön tréning. Mivel minden posztra két egyforma képességű labdarúgónk van, ezért senkinek sincs bérelt helye az első csapatban. Nem büntetésből küldünk valakit a fakóba. A futballistáknak mérkőzésről mérkőzésre bizonyítaniuk kell mindkét fronton. Pontosabban ott, ahol éppen szükség van a bevetésükre. Szerintem ez a járható út, így lehetünk sikeresek a II. és a IV. ligában egyaránt”– ecsetelte a csapatépítés új filozófiáját Jozef Olejník.

Csodás hétvége

A mérkőzés után azonban nem csak a hazaiak örültek a sikernek. Az új éllovas nagymegyeriek klubelnöke, Tarcsi Imre is mosolygós arccal távozott a DAC-stadionból. „Ez csodás hétvége volt. Már a nyitányon leváltottuk az éllovast. Méghozzá dunaszerdahelyi segédlettel. Elvégre csallóköziek vagyunk”– fogalmazta meg érzéseit a fürdővárosiak első embere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?