Nagykaposi ligabronz

Nagykaposi foci

Sikerrel járt a Kelet-szlovákiai Labdarúgó-szövetség által első ízben kezdeményezett Kerületi Fociliga. A nagykaposiak harmadikként zártak.

„Kiegészítő szerepet szántunk a mérkőzéssorozatnak, de a csapatok téli felkészülését is szolgálta. Minden számításunkat felülmúlta az érdeklődés, ugyanis kilencvenhárom alakulat kapcsolódott be a ligába” – nyilvánította ki örömét Marcel Eperješi, a kerületi szövetség titkára.

Nem kevesebb mint százkilencven meccsre került sor a szepsi, a kassai, a tőketerebesi, a nagymihályi, a sátoraljaújhelyi és az iglói műfüves pályán. Január 12-én kezdtek. A területi bajnokságokból ötven kollektíva nevezett be, a többi negyvenhárom alakulat pedig III., IV. és V. ligás volt. A döntőt a III. ligás Krompachy és a IV. ligás Pavlovce nad Uhom vívta, utóbbi nyert 4:3-ra.

A térség magyarok által is lakott települései közül a nagykaposiak bizonyultak a legeredményesebbnek. Az alapszakaszban csoportelsőként végeztek, hat meccsükből ötöt megnyertek, egyszer pedig remiztek. „A negyeddöntőben a Trhovište volt az ellenfelünk. Előnyüket Fintor Jánosnak csupán a 82. percben sikerült kiegyenlítenie, majd négy perccel később Ballók Péter révén jutottunk az elődöntőbe, ahol már elpártolt tőlünk a szerencse, és Ladislav Lukáč találatára nem tudtunk válaszolni a Pavlovce nad Uhom ellen. Az egész második félidőt végigtámadtuk, de a nagyszerűen védő Lintnianskyi kapuját képtelenek voltunk bevenni. Vereségünk miatt ugyan nem kerültünk a döntőbe, ám kedvezőbb gólarányunknak köszönhetően bronzérmesek lettünk” – tájékoztatott Kiss Kolos nagykaposi klubelnök.

Jelenleg a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjának kilencedik helyén tanyáznak a nagykaposiak „A gazdag tapasztalatokkal rendelkező Nagy Tibor edző tavaly márciusban vette át a stafétabotot Miroslav Michalectől. Azóta jelentősen megváltozott a csapat játékstílusa, sokkal bátrabban és célratörőbben futballozunk. Néhány fiatalt is sikerült beépítenünk a csapatba. A téli holt idényben a rutinos Marek Olah bejelentette távozási szándékát, ám szerencsére meggondolta magát, és maradt. A tizenkilenc fős keretünket két csicseri focistával, Bartolomej Matusszal és Juraj Kaščákkal töltöttük fel. Eltökélt szándékunk a táblázat első felében végezni a 16 induló között” – nyomatékosította Kiss Kolos.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?