Nagy elvárások nélkül a kupában

A komáromiak a Svittel (13.30), a lévaiak a kassaiakkal (16.00) játszanak a férfikosárlabda Budiš Szlovák Kupa mai negyeddöntőiben Privigyén.Bravúrnak számítana, ha a tavalyi döntős komáromi csapat meg tudná ismételni 2015-ös eredményét, a gárdát ugyanis sérülések és betegségek tizedelik.

A komáromiak a Svittel (13.30), a lévaiak a kassaiakkal (16.00) játszanak a férfikosárlabda Budiš Szlovák Kupa mai negyeddöntőiben Privigyén.

Bravúrnak számítana, ha a tavalyi döntős komáromi csapat meg tudná ismételni 2015-ös eredményét, a gárdát ugyanis sérülések és betegségek tizedelik. „A legutóbbi, hétfői sviti meccsünk előtt a délelőtt folyamán Vido és Bannister még infúziót kapott, de ilyen állapotban is vállalták a játékot. Alawoya sincs teljesen rendben, Kürthy már régóta sérült, Maslík számára pedig kettős térdszalagszakadás miatt véget ért a szezon” – adott helyzetjelentést a komáromi kosarasok egészségi állapotáról Paulík József, az MBK Rieker Com-Therm menedzsere.

Kozlík már felépült, és a pénteki, Svit elleni meccsen visszatérhet a pályára, de még így is gondot okozott a komáromiaknak az utóbbi bajnokikon, hogy meglegyen a szabályok által megkövetelt hat szlovákiai kosaras a jegyzőkönyvben. Ezért visszatért hozzájuk Matúš Jurčina a Karlovkából, és leigazolták a 202 centis vágbesztercei Ján Záhorát.

„Nincs nagy elvárás a fiúkkal szemben a kupában. Valószínűleg az eddig kevesebbet játszók kapnak több lehetőséget, hogy bizonyítsák, értékes tagjai a csapatnak. Ha sikerül jól szerepelni, természetesen örülni fogunk, ha nem, akkor sincs nagy gond” – jegyezte meg Paulík, hozzátéve, szurkolói szempontból jobb volt a tavalyi kiírás, amikor a negyeddöntőkre négy helyszínen került sor.

A Privigyére történő ingázással a lévaiaknak nem lesz gondjuk – s reményeik szerint okuk is lesz rá, hogy többször ellátogassanak a hétvégén a kupaküzdelmek házigazdájához. „Ez lesz a szezon első csúcspontja, főleg, hogy mi a kassaiakkal találkozunk, akikkel valószínűleg a playoffban is egy párost fogunk alkotni. Igyekszünk mindent megtenni a győzelemért, másrészt a rájátszás miatt talán egyikünk sem fogja felfedni minden lapját, így érdekes taktikai csatára van kilátás” – nyilatkozta az Új Szónak Ladislav Garaj, a lévaiak menedzsere. A Patriótáknál mindenki egészséges, ami azért is fontos, mert a hétvégi (elméletileg akár három) kupameccs után jövő kedden már az Alpok– Adria-sorozat negyeddöntőjét rendezik Léván a szlovén Zlatorog Lasko ellen. „Kicsit sűrű a későbbi programunk, ezért döntöttünk a keddi időpont mellett. Remélhetőleg a fiúk a mostani lazább héten elegendő erőt gyűjtöttek” – tette hozzá Garaj.

Továbbjutás esetén a komáromiak a holnapi elődöntőben vélhetően a címvédő Interrel találkoznának (a pozsonyiak a Karlovkával játsszák a negyeddöntőt), a lévaiakra pedig nagy eséllyel a privigyeiek várnának (ellenfelük az I. ligás losonciak lesznek a nyolc között). A Budiš Szlovák Kupa döntőjét vasárnap rendezik, a győztes 2000 eurós pénzjutalom mellett jogot szerez európai kupasorozatban való indulásra is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?