Nagy csata az Inter ellen

<p>A komáromi kosarasok sorozatban harmadszor találkoznak az Interrel a legjobb négy között a férfiextraligában, a holnap kezdődő elődöntő drámai sorozatot ígér a bajnoki címvédő ellen.</p>

OROSKY TAMÁS

2013-ban elképesztő csatát vívott a két csapat a döntőben, idegenbeli bravúrok és hazai botlások, váratlan fordulatok után végül az Inter győzött a mindent eldöntő meccsen Komáromban. Tavaly már a fináléba kerülésért összekerült a két gárda, az Inter akkor 4:0-lal nyerte a sorozatot. „Ez egészen más széria lesz. Most a második helynek köszönhetően mienk lesz a hazai pálya előnye az esetleges sorsdöntő meccsen, és hála Istennek nagyon összeállt a csapatunk, a playoff előtt érkezett Luka Igrutinovics is a sajátjának érezte, amit Miljan Csurovics vezetőedző kért tőle” – nyilatkozta lapunknak Ladislav Stojanov, a komáromiak játékosa.

Az alapszakaszbeli egymás elleni mérleg szintén az MBK Rieker Com-Therm számára pozitív: három győzelem (90:77, 87:78, 84:77) és egy vereség (87:71). A két gárda a Szlovák Kupa komáromi döntőjében is megmérkőzött egymással, de a pozsonyi siker értékét árnyalja, hogy a hazaiak megtizedelt csapattal álltak ki a fináléra.

Az elődöntős sorozat holnapi (18.00), első meccsén azonban minden kosarasuk ott lehet a pályán – az alapszakasz legértékesebb játékosának választott TJ Bannister is, aki korábbi sérülése miatt másfél hónapja nem játszott. „Az Inter az Eurovia SBL legnagyobb favoritja. Az övéké a legerősebb keret, minden poszton két, néha három azonos tudású kosarasuk van. Így természetesen a cserepaduk is hosszabb, többet pihentethetik a húzóembereket” – mondta lapunknak Paulík József, a komáromiak menedzsere.

Ezt a pozsonyiak a szintén fővárosi Karlovka elleni negyeddöntőben (3:0) is kihasználták, legnagyobb sztárjuk, Martin Rančík például még nem lépett pályára a playoffban.

A komáromiak is hibátlanul (3:0) vették a besztercebányaiak jelentette akadályt a legjobb nyolc között. A harmadik találkozón Jaytornah Wisseh ligacsúcsot jelentő 17 gólpasszt osztott ki, és összességében nyolc meccsén 22-es pontátlagot teljesítve búcsúzott Bilicéktől (játékengedélye március végéig volt érvényes).

„Nagyon szeretnénk megnyerni a hazai meccseinket, ami azt jelentené, hogy túljutunk az Interen. De megjósolhatatlan, mi lesz a négy győzelemig tartó sorozat végeredménye, a 4:1, a 4:2 és a 4:3 is elképzelhető” – tette hozzá Paulík.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?