Nádszegen nem csak a húszéveseké volt a világ

nemesocsa

Nádszegen futballoztak és ünnepeltek. Nem a jelenlegi V. ligás helyi tizenegy futott ki a pályára, hanem jóval korosabb játékosok. A Nádszegi Veterán Focitorna 55+ hat csapatának labdarúgói. A nemesócsaiak voltak a legeredményesebbek.

A beugróként érkezett tornagyőztes mindegyik ellenfelét megverte: a Csallóközt 9:4-re, a Mátyusföldet 2:2 után hetesekkel 2:1-re, a Videotont 8:5-re és a Kelen SC-t 6:4-re. Mögötte Mátyusföld, Kelen SC, Videoton, Csallóköz volt a sorrend. „Kicsit fiatalabbak voltak, de nagyon jó, hogy eljöttek a visszalépett dunaszegiek helyett – számolt be a történésekről Juhos Ferenc házigazda, aki a Mátyusföld mezében a maga 13 találatával lett a torna gólkirálya. – Csatározásaink során először győztük le a Videotont, mégpedig 9:8-ra, de az sem volt elég az elsőséghez, mert kétszer kikaptunk hetesekkel: a későbbi tornagyőztes ellen nem sokkal a vége előtt 2:1-re vezettünk, azután jött az egyenlítés, a Kelen SC-vel szemben már 5:1 is volt a javunkra, innen lett 6:6.”

Egy nappal századik születésnapja előtt a helyi Gombos Rudolf végezte el a kezdőrúgást. „Isten éltesse sokáig! A csapatkapitányok aláírásával egy 100-as feliratú mezt ajándékoztunk egykori törzsszurkolónknak, aki külön köszöntötte a felsorakozott együtteseket. Majd felcsendült a Nem csak a húszéveseké a világ című Aradszky László-dal – pergette vissza az eseményeket Juhos Ferenc. – Nagyon megható volt, felemelő érzés, főleg Rudi bácsi miatt. Az sem akármi, hogy a 60 körüliek is tudják kergetni a labdát. Ha az atlétikát a sportok királynőjének tartják, akkor a foci a királyuk. Még egy kedves vendég megtisztelt bennünket jelenlétével: neves futballedzőnk, a 75 éves Pecze Károly, aki a díjátadásnál működött közre, s a végén köszöntötte a veterán focistákat.”

Érdekes

Pécsett a veteránok

Egyedi tornán indult a minap Mátyusföld veterán futballcsapata Magyarországon: a Pécsett megrendezett I. Kárpát-medencei Veterán Focitalálkozón. Nyolc csapat volt a mezőnyben, az egyik csoportban a mátyusföldiek Eszék ellen 3:1-re, Pécs ellen 1:2-re, Bóly ellen 2:6-ra végeztek. Az 5. helyért játszott mérkőzésen 0:2 lett a végeredmény a Komlóval szemben. „A veterán foci népszerűsítését szolgálta a torna, sportszerű meccsek zajlottak, megható volt, amikor unokáik köszöntötték a pályán a vendéglátó játékosokat” – tájékoztatta lapunkat Juhos Ferenc, a mátyusföldiek gólvágója és szóvivője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?