Müller góljával német győzelem, de az amerikaiak is ünnepelhetnek

<p>A német válogatott 1-0-ra nyert az amerikai csapat ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának csütörtöki zárófordulójában, így első helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe, ugyanakkor riválisa is ott van a legjobb 16 között.</p>

A németek Thomas Müller lövésével gyűjtötték be a három pontot, a Bayern München támadójának ez volt a negyedik gólja a tornán, amivel csatlakozott a góllövőlista élén Neymarhoz és Lionel Messihez.    A németek a 16 között a H csoport második, míg az amerikai az első  helyezettjével találkoznak.        G csoport, 3. forduló: Németország-Egyesült Államok 1-0 (0-0) Recife, Pernambuco Aréna, 41 ezer néző, v.: Ravsan Irmatov (üzbég)gólszerző: Müller (55.)sárga lap: Höwedes (11.), illetve Gonzalez (37.), Beckerman (62.) Németország:Manuel Neuer - Jérome Boateng, Mats Hummels, Per Mertesacker, Benedikt Höwedes - Bastian Schweinsteiger (Mario Götze, 76.), Philip Lahm - Toni Kroos, Mesut Özil (Andre Schürrle, 89.), Lukas Podolski (Miroslav Klose, a szünetben) - Thomas Müller Egyesült Államok:Tim Howard - Omar Gonzalez, Fabian Johnson, Matt Besler, DaMarcus Beasley - Kyle Beckerman, Michael Bradley, Jermaine Jones, Graham Zusi (DeAndre Yedlin, 84.), Brad Davis (Alejandro Bedoya, 59.)- Clint Dempsey II. félidő: 55. perc: egy jobb oldali szögletvariációt követően Höwedes fejelhetett kapura, Howard azonban nagy bravúrral hárított, a kipattanó Müllerhez került, aki belsővel 15 méterről gyönyörűen tekert a kapu bal oldalába (1-0). Recifére órákkal a mérkőzés kezdete előtt óriási eső zúdult, így az is kérdéses volt, hogy egyáltalán meg tudják-e rendezni az összecsapást. Végül ennek nem volt akadálya, a csapatoknak azonban nehéz körülmények között kellett pályára lépniük.    A németek óriási lendülettel kezdtek, és egyértelművé tették, hogy nem elégednek meg a döntetlennel, amely mindkét együttes továbbjutását jelentené. Az amerikaiak szívósan védekeztek, és a 102. alkalommal válogatott, ezzel a kapusok rangsorában Kasey Kellerrel holtversenyben élen álló Tim Howard is magabiztos volt.    A fordulást követően állandósult a németek fölénye, és Müller révén meg is szerezték a vezetést. A Bayern München támadójának ez volt a negyedik találata a tornán, amivel csatlakozott a góllövőlista élén Neymarhoz és Lionel Messihez.    A hajrában is a németek akarata érvényesült, győzelmük egy percig sem forgott veszélyben, az amerikaiak a második félidőben egyszer sem lőttek kapura, ennek ellenére ők is ott lesznek a nyolcaddöntőben.   

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?