Most nem Cristiano Ronaldóról szólnak a címek!

Tizenhat csapat is féltávhoz érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Röviden össze-gezzük, amit eddig láttunk, tekintettel a keddi esemé-nyekre is.E csoportAhhoz képest, hogy az orosz foci milyen képet mutatott magáról az Eb-n, a CSZKA Moszkva egészen formás kis csapat.

Tizenhat csapat is féltávhoz érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Röviden össze-gezzük, amit eddig láttunk, tekintettel a keddi esemé-nyekre is.

E csoport

Ahhoz képest, hogy az orosz foci milyen képet mutatott magáról az Eb-n, a CSZKA Moszkva egészen formás kis csapat. Kár, hogy nyerni nem tud.

A Monaco legutóbb a 94. percben egyenlített, most pedig a 87. percben – ezzel továbbra is csoportelső. A csoportellenfeleket látva ott is marad.

2002 őszén az AEK Athén hat döntetlennel zárta a BL csoportkörét. Jó úton halad ebbe az irányba a Bayer Leverkusen: három meccs, három döntetlen, nagy csalódás.

A Tottenham egy kaput eltaláló lövéssel zárta a leverkuseni vendégjátékát, emellett még a gólkamera is a londoniak mellé szegődött. Nem áll rosszul az együttes, de ebben a csoportban sokkal jobban kellene állnia, a legjobb tizenhat között (ha eljut odáig a csapat) ez a játék ciki lesz.

F csoport

A Real Madrid 400. BEK/BL-meccsének legnagyobb meglepetése: Cristiano Ronaldo nem szerzett gólt a Legia elleni 5:1-es győzelem alkalmával.

Nemanja Nikolics viszont öt gólt szerzett a BL-selejtezők során, a csoportkörben mégis a kispadon hervadozik. Pedig rajta kívül miért lenne számunkra érdekes a varsói Legia?

Harminc éve nézek focit, de hirtelen nem jut eszembe egyetlen alkalom sem, amikor egy csapat a tizenhatoson belülről elvégzett közvetett szabadrúgásból gólt szerzett volna. A Sportingnak ez kedden sikerült, de ennél több örömük idén nem nagyon lesz a BL-ben.

Félcsapatnyi sérülttel vágott neki a lisszaboni túrának a Borussia Dortmund, amely két csodálatos gólt szerezve megnyerte a mérkőzést. Real–Dortmund az utolsó fordulóban: ott dől el a legfontosabb kérdés ebben a csoportban.

G csoport

A Leicester a Bajnokok Ligájában három meccs után három győzelemmel, kapott gól nélkül áll – csoportelsőként, fél lábbal a legjobb tizenhat között. Mindent bele, Leicester, a legjobb négyig legalább.

Szimpatikus ez a Koppenhága, ha nincs egy dán (Kasper Schmeichel) a 90. percben, akkor a dánok elcsenhettek volna egy pontot Angliából. Majd Portóból!

Két nagyon súlyos vereség után összeszedte magát a Bruges, és ha a Porto elleni meccsük csak 92 perces, meglett volna az iksz. Csakhogy a végén a belgák összehozták a világ legnyilvánvalóbb tizenegyesét. „1:2-re” kiesnek ők is a BL-ből.

Portóban minden változatlan. Új neveket tanulunk, aztán még jobban megismerjük őket valamelyik európai topklubban. Azért Layun gólja nem volt semmi.

H csoport

Volt idő, amikor a Lyontól rettegett Európa, de a Real Madrid biztosan. A mostani csapatban túl sok fantázia nincs, Diakhabynál képzetlenebb és durvább védőt rég nem láttunk, s a többiek sem nyűgöztek le. Lyon–Juve 0:1, negyven percig emberelőnyben, kiesés lesz ennek a vége.

A Juventus 90 percbe sűrített mindent, ami az olasz focit jellemzi. Negyedóra brutális presszing. Érthetetlen kiállítás (Lemina). Mázli (Buffon tizenegyest véd stb.). Magabiztos cicázgatás 1:0 után, tíz emberrel. S a tanulság: ha edző lennék, Juan Cuadrado lenne az első focista, akit leigazolnék.

A Dinamo Zagreb a kiscsapatoknak kedvező BL-reformnak köszönheti viszonylag rendszeres jelenlétét a Bajnokok Ligája csoportkörében. S hogy mit köszönhet a Dinamónak Európa futballközönsége? Üres lelátókat, kék rekortánmezőket, nulla pontot és nulla gólt.

A Sevilla három meccsen összesen két gólt szerzett, de így is jó esélye van arra, hogy csoportelsőként jusson tovább a legjobb tizenhat közé. A három friss EL-trófea ellenére ez az andalúz csapat inkább olasz, mint spanyol.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?