Monacói Nagydíj – Leclerc indulhat az élről

Charles Leclerc

Charles Leclerc, a Ferrari hazai versenyzője indulhat az élről vasárnap a Forma-1-es Monacói Nagydíjon.

A 24 éves pilóta idénybeli ötödik, pályafutása 14. pole pozícióját szerezte a szombati időmérőn.

A második rajtkockából a másik ferraris, a spanyol Carlos Sainz Jr. vághat neki a versenynek, míg a harmadik legjobb időt Sergio Pérez, a Red Bull mexikói pilótája érte el a kvalifikációban.

Az időmérőt többször is félbe kellett szakítani baleset miatt, és ezzel is ért véget, az utolsó gyors körüket már nem tudták megkezdeni vagy befejezni a legjobbak, mivel az alagút bejárata előtt Pérez autója keresztbe állt, Sainznak pedig esélye sem volt kikerülni.

Éppen ezért a mögöttük érkező, a világbajnoki címvédő és az összetettben most is élen álló holland Max Verstappennek (Red Bull) a piros zászló miatt vissza kellett engednie a lábát a gázról, így nem maradt lehetősége az előzésre.

A hétszeres világbajnok brit Lewis Hamiltonnak ezúttal a nyolcadik hellyel kellett beérnie az idén gyengélkedő Mercedesszel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?