Mit várnak az új esztendőtől?

Pozsony. Jövőre téli olimpia lesz, de emellett számos nemzetközi versenyre is sor kerül. Hogy mit várnak a 2002-es esztendőtől, erre válaszoltak a sportvezetők és a sportolók.

Ladislav Jurkemik (balról), a szlovák futballválogatott új edzője és František Laurinec, a szövetség elnöke reméli, jövőre jóval sikeresebb évet zárnakTASR-felvétel FRANTIŠEK LAURINEC, a Szlovák Labdarúgó Szövetség elnöke: „Elsősorban mindenkinek jó egészséget kívánok, a szlovák társadalomnak pedig több toleranciát és megértést, hogy javuljanak az emberi kapcsolatok. Továbbá az a kívánságom, hogy több néző járjon a szuperligás és a válogatott mérkőzésekre, mert ez azt jelentené, hogy jó munkát végzünk.”

FRANTIŠEK CHMELÁR, a Szlovák Olimpiai Bizottság elnöke: „Legnagyobb kívánságom, hogy a szlovák küldöttség sikeresen szerepeljen a Salt Lake City-i olimpiai játékokon, hogy legalább egy érmet szerezzenek sportolóink. Szeretnék leszokni a dohányzásról, a múltban ezt már többször megpróbáltam, de nem sikerült. De most sem teszek ilyen fogadkozást.”

JÁN FILC, a szlovák jégkorong-válogatott edzője: „Azt kívánom, hogy az olimpián minden az elképzelésünk szerint történjen. Tehát, hogy a csapat továbbjusson az alapszakaszból, s a legjobbak között az előkelő helyen végezzen.”

LADISLAV JURKEMIK, a szlovák labdarúgó-válogatott edzője. „A szilvesztert már hagyományosan a családom körében töltöm. Ami a kívánságot illeti, jó egészséget kívánok a jóakaratú embereknek. Kevesebb agresszivitást, több megértést várok a sportban, a futballban. Azt kívánom, hogy a válogatott szereplése miatt ne kelljen szégyenkeznünk, s hogy játékunkkal minél több nézőt vonzzunk a lelátókra. Remélem, a nézők újra megtalálják a stadionokba vezető utat.”

MIKULÁŠ KOMANICKÝ, a 21 éven aluli játékosokból álló szlovák labdarúgó-válogatott edzője: „A legfontosabb, hogy mindnyájan egészségesek legyünk. Sportszempontból azt kívánom, hogy csapatom sikerrel vegye az első selejtező mérkőzést, a szlovák labdarúgásnak szüksége van jó eredményekre.”

NÉMETH SZILÁRD, az FC Middlesbrough csatára: „Azt kívánom, hogy ne üldözzenek a sérülések, mert az egészség a legfontosabb egy sportoló életében. Ha harcképes leszek, jobban összpontosíthatok a felkészülésre és a mérkőzésekre, s ez előfeltétele annak, hogy rendszeresen szerepeljek csapatomban.”

MARIÁN ŠUCHANČOK, az Inter labdarúgója: „Egészséget, egészséget és még egyszer egészséget kívánok mindenkinek. Jövőre olyan klubot szeretnék találni, amely biztosítja számomra, hogy életem hátralevő részében ne kelljen anyagiakkal küszködnöm. Távozni szeretnék a hazai futballporondról, külföldön nem nehezedik olyan pszichikai nyomás az emberre, mint itthon.”

JÚLIUS ŠUPLER, a 20 éven aluli szlovák jégkorong-válogatott edzője: „Több hokisikert kívánok Szlovákiának, hiszen a sikerek újabb motivációra serkentik az embert. Az egész jégkorongmozgalomnak több toleranciát, megértést és egymás megbecsülését kívánom.”

ZDENO CHÁRA, az Ottawa válogatott jégkorongozója: „Nagyon boldog lennék, ha az ottawai klub bekerülne a play-offba, s minél közelebb kerülne a Stanley Kupához. A hokisoknak azt kívánom, hogy elkerüljék a sérülések, mert ez a mi sportágunkban meghatározó dolog.”

IVAN BÁTORY, válogatott sífutó: „Sokat várok a téli olimpiától, mert remélem, hogy ott teljesülnek álmaim. Csak egészséges legyek.”

VERONIKA ZUZULOVÁ, alpesi síelő: „A legfontosabb, hogy elkerüljenek a sérülések. Nem szívesen beszélek céljaimról, csak annyit mondhatok, az olimpián szeretném igazolni, hogy az idei eredményeim nem voltak véletlenek.”

ANNA MURĺNOVÁ, sílövőnő: „Az újév elején olimpia lesz, nem szeretnék jósolni. Idővel minden tisztázódik, ami ma érvényes, holnap már érvényét veszti. Fontos, hogy egészséges legyek, ami pillanatnyilag nem mondható el rólam. Magánéletemben semmi rendkívülit nem várok, nem szeretnék férjhez menni, hisz, mit kezdenék én egy idegen férfival?”

MARTINA MORAVCOVÁ, úszónő: „Szeretném tovább tartani formámat. A csúcspont a rövidpályás-vb és az Európa-bajnokság lesz. Mindkét eseményről érmekkel szeretnék hazatérni. Természetesen azt is kívánom, hogy egészséges legyek, mert ez a legfontosabb.”

JÁN GERMÁNUS szkandervilágbajnok: „Célom, hogy ismét sikeres legyek a világversenyeken, szeretném tízre növelni elsőségeim számát.”

IGOR MOŠKA, a Szlovák Tenisz Szövetség főtitkára: „Elsősorban is azt kívánom, hogy felépítsünk egy gyönyörű teniszstadiont, amely nemcsak az élsportot, hanem a tömegeket is fogja szolgálni. Sport- szempontból világos a cél: megtartani pozíciónkat a világ élmezőnyében, ami azt jelenti, minél tovább kerülni a Davis Kupában és a Szövetségi Kupában.”

ŠTEFAN KATUŠÁK, a férfi kézilabda-válogatott edzője: „Kívánságom, hogy a vb-selejtezőn legyőzzük Romániát és Norvégiát, és kijussunk a 2003-as világbajnokságra.”

RISZDORFER MIHÁLY, válogatott kajakos: „Célunk megtartani pozíciónkat. Mindig magasabbra tesszük a lécet, jövő évben sem lesz ez másképp. A csúcsot a világbajnokság jelenti, de általában is igyekeznünk kell, mert a dotációkat az eredményeink alapján kapjuk, tehát számunkra minden verseny fontos.” (SITA, TASR, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?