Mit eszel ki Mourinho az Atlético ellen?

<p>Ma este (20.45) Londonban rendezik a Chelsea– Atlético Madrid labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját. Az első mérkőzés 0:0-lal zárult, így a hazaiak valamivel kedvezőbb helyzetben vannak, de ha gólt lőnek a spanyolok, akkor a döntetlen is elég nekik a továbbjutáshoz. José Mourinho, a Chelsea mestere nagy taktikus, biztosan lesz néhány váratlan húzása.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

A londoniak két éve megnyerték a BL-t, tavaly pedig az Európa Ligát, idén pedig triplázni szeretnének. José Mourinho nagyon motivált, mert a Chelsea-vel sok trófeát nyert, ám a Bajnokok Ligájában még fináléig sem jutott. „Ha az ember a munkáját teljes odaadással végzi, keményen dolgozik, jó keret áll a rendelkezésre, és a klubnál minden működik, akkor a szezon végén a sors mindent elrendez” – nyilatkozta Mourinho, aki a vasárnapi liverpooli bajnokin több tartalékot küldött pályára (heten hiányoztak az Atlético elleni kezdőből) – elsősorban azokat, akikre ma nem számíthat –, de így is 2:0-ra legyőzte a bajnokaspiránst.

A Portóval és az Internazionaléval BL-győztes portugál mágus ismét meglepetéssel szolgált, ugyanis a tegnapi edzésen a sérüléssel bajlódó Petr Čech, John Terry, Eden Hazard és Samuel Eto’o is részt vett. Főleg a Madridban vállsérülést szenvedett cseh kapus és a kameruni csatár jelenléte volt meglepő, mert Mourinho korábban azt nyilatkozta, hogy ebben az idényben már nem léphetnek pályára. Schwarzer nagyon jól védett az Atlético és a Liverpool ellen, így valószínűleg ismét ő áll a kapuba.

A Chelsea múlt kedden a védekezés magasiskoláját mutatta be, de most legalább egy gólt kell lőnie. A londoni csapat a Paris Saint-Germain elleni negyeddöntő visszavágóján megmutatta, hogy támadni is tud. Mourinho eltiltás miatt nem számíthat Lampardra és Mikelre.

Sikeres volt az Atlético bajnoki főpróbája is, Valenciában 1:0-ra nyert a madridi alakulat, és továbbra is vezeti a tabellát. Diego Simeone edző vasárnap senkit sem pihentetett, de Londonban nem számíthat a besárgult csapatkapitányra, Gabira. Jó formában vannak a zsinórban tizennégy mérkőzésen veretlen madridiak.

„A Chelsea egy igazi nagycsapat, amelyet rendkívül nehéz legyőzni”– mondta Diego Simeone, a spanyol gárda argentin szakvezetője.

Ha az Atlético sikeresen veszi a Chelsea elleni akadályt, akkor 40 év után jutna be a legrangosabb kupasorozat döntőjébe.

„Bízom benne, hogy Londonban megtesszük azt a lépést, amellyel kiharcoljuk a lehetőséget, hogy klubtörténelmet írjunk. A szívünket is kitesszük a visszavágón” – ígérte Raúl García, az Atlético középpályása.

A Chelsea mellett szól, hogy a BL-ben spanyol csapatokkal az elmúlt nyolc évben vívott 16 meccsükből hatot megnyertek, tízszer pedig döntetleneztek. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?