Mindenképp ott szeretne lenni az Eb-n

<p>Tóth Zsanett az előző felkészülési tornán riválisa betegsége miatt került be a szlovák női kézilabda-válogatott keretébe, az ukránok elleni párosmeccsre már „alanyi jogon” járt neki a meghívó.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Az előző felkészülési tornán csak a tartalékok között szerepelt Tóth Zsanett neve, de Lucia Gubíková betegsége miatt végül bekerült az utazók közé. „Bíztam benne, hogy Dušan Poloz szövetségi kapitány most is behív. A szigetszentmiklósi négyes tornán esélyt kaptam, és nagyon örülök, hogy sikerült meggyőznöm a cseh szakembert” – mondta lapunknak a párkányi származású kapus, Tóth Zsanett, aki a csehek (22:21) és a magyarok (23:46) elleni meccsen egy-egy félidőt, az osztrákok (31:31) ellen pedig mintegy negyedórát védett.

Igaz, Poloz szokásához híven nem értékelte az egyéni teljesítményeket. „Azt mondta, egyenletesebben kellene játszanunk, hogy egy jó eredmény után, mint a csehek legyőzése, ne zuhanjunk össze a következő meccsen, mint a magyarok ellen. Azaz hogy ne legyenek ekkora hullámvölgyeink” – jegyezte meg a 30 éves kapus.

Ezt az ukránok elleni hétvégi párosmeccsen minden kézilabdázó szeretné elkerülni, mivel utána a kapitány kihirdeti a decemberi Eb-re utazó végleges keretet. „Nyilván minden játékos érzi kicsit a feszültséget. Persze nincs ez különösebben hangoztatva, hogy ha valamit nem csinálok jól, akkor nem utazhatok, de a lányok tisztában vannak vele, mi a tét. Mindenképp ott szeretnék lenni az Európa-bajnokságon, évek óta ezért küzdök a válogatottban” – szögezte le a francia Stella Saint-Maurban légióskodó, 68-szoros válogatott kapus.

A másodosztályba idén feljutott gárda egyértelmű célja a bentmaradás, s jelenlegi hetedik helyezése megfelel az elvárásoknak. „Jól kezdtünk, de utána jött egy kis hullámvölgy. A második vonal együttesei kiszámíthatatlanok” – tette hozzá Tóth Zsanett.

A szlovák válogatott szombaton és vasárnap is Nagymihályban fogadja az ukránokat, a meccsek után jelenti be Poloz, változtat-e a 18-as kereten, melynek a vágsellyeiek balszélsője, Bízik Réka is tagja. A magyar–horvát közös rendezésű Eb december 7-én kezdődik. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?