Mi jön a zűrös nyár után?

Budapest. Holnap a Nyíregyháza–Békéscsaba mérkőzéssel kezdetét veszi az immár 16 csapatos Arany Ászok Liga 2004/05-ös küzdelemsorozata. Fociról kevés szó esett a nyáron, ehelyett inkább csapatvándorlások, furcsa edzőváltások voltak terítéken.

Holnap megkezdődik a 103. magyar élvonalbeli futballbajnokság, az örök riválisok várhatóan ismét nagy csatát vívnak majdujpestfc.hu-felvételA bővítésnek köszönhetően négy újonc is van: két nagy múltú fővárosi csapat, a Honvéd és a Vasas, a jelentős szurkolói támogatással rendelkező Diósgyőr, valamint a 16 év után visszatérő Kaposvár. Rajtuk kívül azonban feltűnik még néhány új név. Kezdődött azzal, hogy a Balaton FC anyagi ellehetetlenülése miatt Siófokról Pápára költözött. Közben egyre biztosabbá vált, hogy a DVTK nem kapja meg az induláshoz szükséges licencet. A Magyar Labdarúgó Liga a másodosztály ötödik helyén végzett Nyíregyházát kérte fel helyettük az indulásra, a nyírségiek vállalták is a részvételt.

Egy leleményes megoldással Miskolc városa sem marad NB I nélkül: az utolsó pillanatban a Balaton FC Pápáról Miskolcra költözött, míg a Lombard FC a helyükre, Szombathelyről Pápára. ĺgy a vasi drukkerek maradtak hoppon, mivel csak a második vonalban indulhat a Haladás.

A miskolci helyzet ezzel még nem stabilizálódott. Innentől két csapat létezett: a régi, Détári Lajos vezetőedzővel az élen, valamint a Pápáról érkezettek, szakvezetőjük Kiprich József lett. Még tegnapelőtt is külön-külön tartottak edzést saját játékosaiknak a pálya két térfelén. Végül is a volt Feyenoord-játékos lett az edző, Détári pedig a legutóbbi információk szerint nem fogadta el a számára felkínált szakmai igazgatói posztot.

Fontos esemény történt Újpesten: a korábbi ligaigazgató, Muszbek Mihály lett a klub főtulajdonosa, ennek köszönhetően rendeződött a lilák anyagi helyzete. A nagy rivális Fradinál ezzel szemben pénzügyi gondokról lehetett hallani, ezen a Gera Zoltán eladásáért kapott 1,5 millió font enyhített. Bajok vannak a Videotonnál is: a névadó cég néhány napja úgy döntött, a továbbiakban nem támogatja a klubot.

Valószínűnek tűnik, hogy a bajnoki címért a legutóbbi bajnokság első három helyezettje (FTC, Újpest, DVSC) küzd majd, bár a mezőny viszonylagos kiegyenlítettsége miatt meglepetés sem elképzelhetetlen. (pll)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?