Mi élteti, ösztönzi a futballmatuzsálemet?

Ján Kapko, egykori csehszlovák válogatott, nagymegyeri játékosedző:
Engem még éltesebb koromban is a futball szeretete motivál. Van bennem elég kurázsi, erő ahhoz, hogy felvegyem a harcot a fiatal nemzedékkel. Szerencsém is van, hiszen elkerültek a komolyabb sérülések, betegségek.

Ján Kapko, egykori csehszlovák válogatott, nagymegyeri játékosedző:

Engem még éltesebb koromban is a futball szeretete motivál. Van bennem elég kurázsi, erő ahhoz, hogy felvegyem a harcot a fiatal nemzedékkel. Szerencsém is van, hiszen elkerültek a komolyabb sérülések, betegségek. Egyáltalán nem tartom rangon alulinak, hogy 44 évesen a csallóközi futballpályákon, csupán a területi bajnokságban kergetem a labdát. A leggyakrabban a középpályás sorban szervezem a játékot, ám tavaly ősszel, kényszerből, a beállós posztjára kerültem. Kettes osztályú edzői képesítéssel, temérdek tapasztalattal rendelkezem. Ezeket kamatoztatom a nagymegyerieknél. Nem tagadom, szeretnék feljebb araszolni az edzői ranglétrán. Alighanem nyáron majd újra iskolapadba ülök, hogy tovább képezzem magam.

Volt-e már arra már példa, hogy nem játszotta végig a mérkőzést?

Minden meccsen az elejétől a végéig a pályán vagyok. De nem azért, mert én döntöm el, hogy ki megy le és ki marad a játéktéren. Inkább azért, mert csapattagként példát mutathatok. Hogy is követelhetnék olyat tanítványaimtól, amit magam is képtelen vagyok megvalósítani.

Elképzelhető, hogy életjubileumát még aktív játékosként ünnepli meg?

Nem ígérek, tervezek ilyesmit. Én addig maradok a futballpályán, amíg képes vagyok lépést tartani a társakkal, az ellenféllel. Amíg örömet okoz a játék, amíg teljesítményemmel a közönséget is szórakoztatni tudom. Mert azt nem szeretném megélni, hogy kigúnyoljanak, kifütyüljenek. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?