MFK Petržalka-DAC - ki nyeri a kiesési rangadót?

Pozsony |

<p>Mély hullámvölgyben levő csapatok találkoznak szombaton (15.30) a disznómezei stadionban, a ligeti MFK a DAC-ot fogadja a labdarúgó Corgoň Liga 25. fordulójában.</p><!-- AddThis Button BEGIN -->
<a class="addthis_button" href="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&amp;pub=xa-4af18e613d12bca3">… src="http://s7.addthis.com/static/btn/v2/lg-share-en.gif&quot; width="125" height="16" alt="Bookmark and Share" style="border:0"/></a><script type="text/javascript" src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pub=xa-4af18e613d12bca3"…;
<!-- AddThis Button END -->

Mindkét együttes mindössze egy pontot gyűjtött a tavaszi öt forduló során, így rendkívül fontosnak ígérkezik a kiesési rangadó.

A dunaszerdahelyiek tavaly október óta nyeretlenek, utoljára Bognár Zoltán mesterhármasával éppen a ligetieket győzték le 3:2-re.
„Ezen a ki-ki meccsen sok minden eldőlhet. Tavasszal alaposan belelendült a sereghajtó kassai gárda, ezért amelyik csapat veszít a pasienkyi stadionban, az jelentős lépéshátrányba kerül - mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC másodedzője. - Igazi kiesési rangadó vár ránk. Sajnos, Bajevski és Sariyar sérüléssel bajlódik, Boya szereplése kérdéses, míg Waura eltiltás miatt nem számíthatunk, így komoly gondjaink lehetnek a középpályán. Szerdán a rózsahegyiek ellen a védelmünk végre már nem volt átjáróház, ám mivel a csatársorunkból továbbra is hiányzik a minőség (csak Nkendo és Koejoe áll a rendelkezésünkre), ezért a támadójátékunk nagyon akadozott. Ilyen előzmények után a döntetlennel szívesen kiegyeznék.“
Megtudtuk, hogy a formán kívül futballozó Adiabát azért nem nevezték a legutóbbi bajnokira, mert vele a megengedettnél több lett volna az EU-n kívüli játékos a keretben. Úgy hírlik, a lengyel Szamotulski kapus térdpanaszokkal küszködik, ám jól értesültek azt rebesgetik, hogy már visszatért hazájába…
„Nagyon nehéz időszak előtt állunk, a következő négy-öt mérkőzésen feltétlenül pontokat kell szereznünk, mert a bajnokság utolsó három fordulójában csupa élcsapattal, a Slovannal, a Žilinával és a Trnavával találkozunk“ - hangsúlyozta Radványi Miklós.
Nagyon meggyengültek a téli szünetben a ligetiek, ez a második felvonásban elért eredményeiken meg is látszik: Košice 0:1, Ružomberok 2:2, Senica 0:2, Prešov 2:3, Dubnica0:2.
„Elszántan készülünk a derbire. Rázós meccsre van kilátás, amelyen várhatóan a küzdelem dominál. Szeretnénk végre megszerezni első tavaszi győzelmünket, ám elképzelhető, hogy végül a döntetlennel is beérjük“ - szögezte le Fieber Péter, a Petržalka vezetőedzője, akinek nélkülöznie kell a sérült Fodreket és Kuraňt. Egyébként a harmadik fordulóban rendezett pozsonyi összecsapáson Kiss Filip találatával 1:0-ra győzött az MFK.
Érdekesség, hogy várhatóan mindkét csapat kapuját a Galánta melletti Taksonyról származó hálóőr, Kiss Dániel, illetve Novota János védi. Melyiküknek lesz jobb kedve a mérkőzés után?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?