Méltón ünnepelt a Hungaroring

A 30.

A 30. Forma–1-es Magyar Nagydíjjal mindenki elégedett lehetett, már tárgyalnak is az F1-es szerződése 2026-ig való meghosszabbításáról.

Sokan az év versenyének titulálták a hétvégi Forma–1-es Magyar Nagydíjat, ahol a versenyzők megmutatták, hogy igenis lehet előzni a Hungaroringen – végül Sebastian Vettel győzedelmeskedett a Ferrarival, azonban a német versenyző nem volt teljesen elégedett a szervezéssel.

Vettel kért és kapott

A Magyar Nagydíjat követően Vettel elmondta, nagyon boldog, hogy első alkalommal tudott győzni a Hungaroringen vasárnap, azonban jobban örült volna, ha herendi pocelánkupát adnak neki a dobogón. A német elárulta, néhány évvel ezelőtt irigykedve nézte azokat, akik győzelmük után egy porcelánból készült serleget vihettek haza.

„Kicsit csalódott vagyok, hogy nem a hagyományos magyar kupát kaptuk, szóval csak 99,8%-ig vagyok boldog. Pedig nagyon vártam – nem azért, mert odavagyok a porcelánért, vagy az lenne a gyengém, de azt hiszem, ez hozzátartozik ehhez a pályához.”

Ezt követően a német versenyző Daniel Ricciardóhoz fordult, aki tavaly nyert a Hungaroringen: „Te tavaly porcelánt kaptál?” Ricciardo azonban megnyugtatta a négyszeres világbajnokot, hogy neki sincs herendi kupája. „Szólni kellene a szervezőknek…” – mondta Vettel nevetve. A Hungaroring természetesen nem hagyhatta elégedetlenül távozni a német versenyzőt, ezért ha kisebb méretben is, de este végül megkapta a hőn áhított porcelánból készült jubileumi serlegét. Ezzel a kupával már vidáman mosolygott a kamerákba Vettel.

A nagydíj számokban

A hétvégén a 30. Magyar Nagydíjra került sor az országban, azonban nem ez az egyetlen számadat, amelyre felfigyelhettünk a futamot követően.

A vasárnapi versenyen megszakadt a Mercedes sorozata, amelyben 28 alkalommal szereztek dobogós helyezést egymás után – Hamilton egy hasonló statisztikán nem tudott tovább javítani, ő 16 futam után szorult le a dobogóról a Magyar Nagydíjon. Danyiil Kvjat, a Red Bull pilótája élete első dobogós helyezését szerezte meg a mogyoródi versenypályán, Vettel pedig utolérte Ayrton Sennát a győzelmek számában – a német a háromszoros világbajnokhoz hasonlóan már 41 alkalommal tudott diadalmaskodni.

Erős ragaszkodás

Megkezdődtek a tárgyalások arról, hogy 2021 után újabb öt évvel meghosszabbítják a Magyar Nagydíj szerződését – a pályán a nemzeti fejlesztési miniszter, Seszták Miklós és Bernie Ecclestone tárgyalt a felmerülő esetleges feltételekről.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén a szervezők bejelentették, hogy egy minimum hároméves projekt keretében újraaszfaltozzák a pályát, felújítják a lelátókat, valamint a boxutcai garázsokat is. Seszták elmondta, a magyarországi verseny rendkívül fontos a gazdaság számára, ezért a minisztérium támogatni fogja a fejlesztéseket. „Ez az ország egyik legfontosabb sporteseménye, ezért olyan sokáig meg szeretnénk tartani, amilyen sokáig csak lehet” – mondta Seszták.

A Hungaroringen ismét rendkívüli versenyt produkáltak a pilóták, és ezúttal az esőre sem volt szükség ehhez – az eddigi legizgalmasabb verseny valószínűleg hozzájárul ahhoz, hogy Ecclestone aláírja a következő szerződést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?