Megvédi címét a Pittsburgh?

<p>Csütörtökön indul az észak-amerikai profi jégkorongliga 92. idénye, amelyben ismét lesznek „kihelyezett” meccsek, egyre kevesebb a szlovák játékos, a Pittsburgh pedig címvédésre tör.</p>

A Stanley-kupáért a 2009/ 2010-es idényben csak 15 szlovák jégkorongozó száll harcba – az elmúlt évtizedben sosem szerepelt még ilyen kevés szlovák hokis az NHL-ben. Miroslav Šatannak – aki tavaly megnyerte a bajnokságot a Pittsburghgel – még szerződése sincs, a klubok ugyanis már ötödik éve nem költekezhetnek ész nélkül, a sztrájk miatt elmaradt 2004/ 2005-ös szezon után bevezették a fizetési plafont.

A Pittsburgh viszont idén is a bajnoki cím egyik fő esélyese, legnagyobb riválisa pedig valószínűleg ismét a Detroit lesz. Az utóbbi két évben ez a két csapat játszotta a Stanley-kupa döntőt, egyszer a Detroit, egyszer a Pittsburgh járt sikerrel. A favoritok között emlegetik még a Bostont, a Washingtont (soraiban Alekszander Ovecskinnel), a Calgaryt és a San Josét is, a „sötét ló” pedig a Chicago lehet. A chicagóiak a fiatalokra építenek, s nyáron leigazolták a szlovák Marián Hossát, aki még úgy is komoly erősítés a csapatnak, hogy előreláthatólag csak novemberben léphet jégre, mivel vállműtét után lábadozik. Hossa nem akármilyen szerződést kötött: 12 év alatt 62,8 millió amerikai dollárt keres.

Az NHL alapszakaszában összesen 1230 mérkőzést rendeznek, s ezek között ismét lesznek európai meccsek. Október 2-án és 3-án Stockholmban a St. Louis Blues és a Detroit Red Wings csap össze, ugyanekkor Helsinkiben a Chicago Blackhawks és a Florida Panthers csatázik.

A vancouveri téli olimpia miatt február 15-től március 1-ig szünetel a bajnokság, így 2010-ben az All Star-meccset sem rendezik meg. (Az olimpiát egyébként a Vancouver Canucks csapata szenvedi meg a legjobban, mivel a stadionbeli előkészületek miatt 14 meccsen idegenben kell jégre lépnie. Zsinórban ennyi idegenbeli mérkőzést még egy csapat sem játszott az NHL-ben.) A play-off április 14-én kezdődik, és legkésőbb június közepén kiderül, ki nyeri a Stanley-kupát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?