Megtáltosodott a DAC-fakó

<p>Dunaszerdahely/Ímely. Eredményes hétvégét summáznak a dunaszerdahelyi futballhívek. A Radványi-legénység podbrezovái diadala után vasárnap délelőtt hatpontos meccsen diadalmaskodott, hengerelt a DAC-fakó, mely a végeken kullogó alakulatok összecsapásán megsemmisítő csapást mért (6:0) a sereghajtó ímelyiekre a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának 11. fordulójában.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Az eredmény, pontosabban a parádés góltermés meglepetésnek számít. A sárga-kékek alakulata ugyanis az őszi idényben eddig gólínségben szenvedett, előző tíz bajnokiján csupán hat találatot szerzett. Legutóbb két hónappal ezelőtt gyűjtötte be a három pontot...

„Az alsóházban poroszkálunk, érzésem szerint azonban nem ott lenne a helyünk. A zömmel saját nevelésű fiatalok alkotta kollektívánk eddig sem játszott alárendelt szerepet, a legnagyobb problémát a rutin és az önbizalom hiánya jelentette. Ez a góllal kecsegtető helyzetek értékesítésénél sorsdöntő tényezővé vált. Három idegenbeli meccset egy góllal buktunk el, vendéglátóként pedig háromszor döntetleneztünk. Az ellenfelek mezét sok, egykor felsőbb osztályban megfordult játékos viseli, ami kiélezett helyzetben a javukra billentette a focimérleg nyelvét” – értékelte védencei eddigi produkcióját Jozef Olejník, a DAC-fakó trénere, aki az első csapat keretéből ezúttal négy futballistát kapott kölcsönbe: Jamriškovičot, Ághot, Fiebert és Johancsikot. „Jelenlétük jó hatással volt a társakra. Johancsik két találattal vállalt szerepet a sikerben. Ágh legutóbb a somorjaiak ellen kapott lehetőséget, Jamriškovič pedig még nem jutott szóhoz a II. ligában. Jól jön a segítség, de a leggyakrabban a saját nevelésű fiatal tehetségeket küldjük pályára. Időre és türelemre van szükség annak érdekében, hogy a felnőttek mezőnyében kiteljesedjen a tudásuk. Nagy kár, hogy csak az őszi hajrában kaptuk el a fonalat. De a mi esetünkben is érvényes a mondás: jobb későn, mint soha” – vélekedett a sikerről a győztesek edzője.

A vendégek az első fordulóban szereztek három pontot, a nyitrai ČFK elleni győzelmük óta nyeretlenek. A mezőny mocsonoki újonca otthonából megsemmisítő vereséggel (0:9) tértek haza. A mínuszpontok számát tekintve már 13-nál tartanak! A tegnapi mérkőzés előtt eltökélték, hogy véget vetnek kudarcsorozatuknak. De nem így történt. Amikor a klubelnöküket, Lovász Tamást az újabb zakó okairól kérdeztük, a következőket válaszolta: „Érdemben nem tudok állást foglalni, ugyanis nem láttam a mérkőzést. Az ifik edzője vagyok, s a csapat körüli teendőket intéztem. Nem tudom, mi okozhatta a súlyos vereséget. A dunaszerdahelyi féltucatot azonban nehezen tudom megemészteni” – fogalmazott a sereghajtó első embere. Annak ellenére, hogy a vesztesek csapatvezetőjével, Bombicz Józseffel még pénteken abban állapodtunk meg, hogy a párharc után tájékoztat, tegnap többszöri próbálkozásunkra sem sikerült őt elérni. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?