Megszerezték első győzelmüket a rimaszombatiak

rs
Rimaszombat |

A rimaszombatiak nyerték a közép-szlovákiai III. labdarúgóliga 10. fordulójának slágermeccsét – a fülekiek ellen 2:1-re győztek. A sereghajtó hazaiaknak ez volt az első győzelmük a szezonban.

Sok szempontból különleges mérkőzés volt a rimaszombatiak és a fülekiek derbije. A két edző az elmúlt szezonban még az ellenfél csapatát irányította, de Tomáš Boháčik már a gömöriek, Bari Jenő pedig a fülekiek szakvezetője, ahová ráadásul több exrimaszombati játékost is magával vitt.

A rimaszombatiak nem kezdték jól a szezont, kilenc forduló után két pontjuk volt két döntetlen után, a legutóbbi bajnokin pedig 9:0-s vereséget szenvedtek Turócszentmártonban. Boháčik nem tagadta, megfordult a fejében, hogy befejezi, de végül felesége biztatására maradt.

„A 10. forduló előtt bizakodtam. Játékosként a 10-es volt a számom, bíztam benne, hogy szerencsét hoz” – árulta el lapunknak a rimaszombati szakvezető.

A fülekiek jóvá akarták tenni a zólyomiaktól elszenvedett hazai vereséget. Bari Jenő a meccs előtt figyelmeztetett, sokan lebecsülik a rimaszombatiakat, mivel jelenleg a tabella utolsó helyén állnak, de ő több mérkőzésüket személyesen látta, s tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű dolguk.

A szakadó esőben játszott meccs első félideje kiegyenlített játékot hozott, a hazaiaknál Fajčík volt nagyon aktív, több jó lövése is volt, és igyekezetét a második félidő elején siker is koronázta: a 49. percben Vasilko keresztbelőtt labdáját vágta a hálóba – 1:0.

Gyorsan jött a füleki egyenlítés, az 52. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Daško be is lőtt, bár Gregor rajta volt a labdán – 1:1.

A rimaszombatiak azonban nem adták fel, és az 57. percben Juhász Csaba futtából a vizes füvet is kihasználva védhetetlen lövést küldött kapura – 2:1.

A hazaiak csúsztak-másztak, az utolsó húsz percben már alig bírtak sprintelni, de végig keményen küzdöttek. Négy perccel a lefújás előtt azonban majdnem elúszott a győzelmük: a játékvezető egy ártatlannak tűnő párharc után ismét büntetőt ítélt a fülekiek javára. A labda mögé ismét Daško állt, nem is rúgta rosszul, de Gregor óriási bravúrral szögletre ütötte a labdát.

Gregor Krisztián kivédi Daško 11-esét

 

A rimaszombati öltözőből hosszú idő után ismét győztes diadalordítás hallatszott, ebben a szezonban még nem nyertek a gömöriek.

„Nem szoktam a bírókról beszélni, de szerintem a második tizenegyes nem volt jogos. A fociistenek azonban igazságot tettek, fiatal kapusunk nagyot védett. Ő lett a mérkőzés hőse” – mondta Tomáš Boháčik.

Bari Jenő mérges és csalódott volt a lefújást követően: „A hazaiak harcoltak, mi meg nem harcoltunk. Mindenki azt hitte, hogy világbajnok. Így nem lehet futballozni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?