Megnyílt a csölösztői Aqua Aréna

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁSSomorja/Csölösztő. Újabb létesítménnyel gazdagodott a csallóközi város tőszomszédságában százhektáros területen épülő Elements Resort sport- és szórakoztató-központ. Tegnap átadták rendeltetésének a vízi sportokat szolgáló Aqua Arénát.

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Somorja/Csölösztő. Újabb létesítménnyel gazdagodott a csallóközi város tőszomszédságában százhektáros területen épülő Elements Resort sport- és szórakoztató-központ. Tegnap átadták rendeltetésének a vízi sportokat szolgáló Aqua Arénát. A somorjaiak már a hétvégén kipróbálhatták a világversenyek paramétereinek megfelelő uszodákat. Ezer nézőt befogadó lelátó előtt található a tízpályás ötvenméteres nyitott medence, tető alatt van a huszonöt méteres medence. Három gyerekmedence, tobogánok és csúszdák teszik vonzóbbá a létesítményt.

Szlovák élsportolók próbálták ki elsőként a főmedence vizét. Ötven métert úsztak, szabad stílusban, s Pavol Hochschorner, a vízi szlalomban háromszoros olimpiai bajnok pozsonyi kenu kettes egyik tagja csapott elsőként a célba, Filip Šebo labdarúgó és a másik Hochschorner fivér, Peter előtt. Az alappályacsúcs 33,76 másodperc. Somorjai sportoló nem volt a mezőnyben, de mint Bárdos Gábor polgármester elárulta, legjobbjaik a bakui európai játékokon versenyeznek. Egy korábbi somorjai kiválóság mégis szerephez jutott a nyitóversenyen: Orosz Csaba alpolgármester, az atlantai olimpia kétszeres kenudöntőse indította útjára a mezőnyt az ötvenméteres uszodában rendezett legelső versenyen. Utána a megnyitón jelenlevő diákok és vendégek megmártózhattak a medencék vizében. Az Aqua Aréna a csölösztői megaközpont második átadott létesítménye: tavalytól már számos ló- és lovasversenynek adott otthont a szomszédos Hippo Aréna. Ha az egész létesítmény elkészül, 27 olimpiai sportágnak biztosít majd edzési és versenyzési lehetőséget. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?