Meglepné az izraelieket a Honvéd

<p>A zsolnai együttes ma a dán FC Köbenhavn csapatát fogadja, a Budapest Honvéd pedig az izraeli Hapoel Beer-Seva vendégeként kezdi meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában. A főtáblára jutáshoz három párharcot kellene nyerniük.</p>

Mint a Bilbao ellen

A zsolnaiak hét év után ismét szeretnének eljutni a BL-főtábláig. Adrián Guľa védencei a jó képességű dán bajnokkal találkoznak, amely az elmúlt idényben az első számú kupasorozat csoportküzdelmeiben szerepelt. Nagy érdeklődés előzi meg a találkozót, több mint 6500 jegyet már eladtak elővételben, a rendezők 9000 szurkolóra számítanak.

„Nagyon várom már a meccset, egyértelműen győzni akarunk. Védenceim elszántak, bízom benne, hogy lelkes szurkolóink segítségével jelentős előnyt harcolunk ki. Kezdettől alázatosan és magabiztosan kell játszanunk – szögezte le Adrián Guľa, a zsolnaiak vezetőedzője a SITA hírügynökségnek. – Alaposan feltérképeztük az ellenfelet, remélem, agresszív és koncentrált játékunkkal meggyűlik a bajuk a dánoknak.”

„Erős csapatuk van a koppenhágaiaknak, de nem félünk tőlük. Két éve az EL-ben a toronymagas esélyesnek tartott Bilbaót is legyőztük, miért ne fektetnénk két vállra a koppenhágai csapatot?” – mondta Michal Škvarka, az MŠK csapatkapitánya, aki iránt a Puskás Akadémia érdeklődik, és 800 000 eurót kínál érte.

A napokban két meghatározó játékos máshová igazolt, a gólkirály Filip Hlohovský a dél-koreai második vonalba, míg a kameruni Ernest Mabouka a Maccabi Haifához szerződött. A sérüléssel bajlódó Miloš Volešák helyett Dominik Holec vagy a cseh Aleš Mandous áll a kapuba.

Az FC Köbenhavn az utóbbi évek legsikeresebb dán csapata, 2000-től már tizenegy bajnoki címet szerzett. Tavaly nyártól Ján Greguš személyében szlovák játékosa is van az együttesnek. A jelenlegi átigazolási időszakban három kulcsember, Andreas Cornelius, Ludwig Augustinsson és Mathias Jörgensen távozott. Elsősorban Cornelius góljai hiányozhatnak.

A zsolnai mérkőzést (20.15) az STV 2 élőben közvetíti.

Eppel optimista

A kispestiek igen erős ellenféllel kerültek össze, ugyanis a Korhut Mihályt is foglalkoztató Hapoel Beer-Seva az előző szezonban – szintén a BL-selejtezőből indulva – az Európa Liga csoportkörébe jutott, majd többek között az Internazionalét kétszer is felülmúlva került a legjobb 32 közé. A kieséses szakasz első körében aztán a Besiktas búcsúztatta.

A Honvédnál nyáron nem volt nagy játékosmozgás, a legfontosabb, hogy a két csatár, Eppel Márton és az olasz Davide Lanzafame maradt, márpedig kettősük 27 gólt szerzett az OTP Bank Liga előző idényében. Az egyetlen komoly erősítést Danilo visszatérése jelenti, a brazil játékos öt év elteltével játszik újra a Honvédban.

A Hapoel egyénileg jobb erőkből áll, de a magyar bajnok új vezetőedzője, a holland Erik van der Meer szerint ezt csapatként ellensúlyozhatja a kispesti együttes.

„Nagyon jó csapat vár ránk, de meg akarjuk lepni a favoritot. Úgy készülünk, hogy idegenben is nyerni tudjunk. Aztán a pályán kiderül, hogy az elképzeléseinkből mi valósul meg – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Eppel Márton, aki az elmúlt idényben 16 találattal gólkirály lett az NB I-ben. – Ugyanolyan teljesítményt kell nyújtanunk, mint az utóbbi szezonban. Csapatként kell együttműködnünk. Nagyon fontos lenne, hogy a meccs elején ne kapjunk gólt. Remélem, sok helyzetünk lesz, de ha kevés lehetőséget dolgozunk ki, azokat akkor is kíméletlenül értékesítenünk kell.”

A piros-feketék legutóbb 1993-ban szerepeltek a legrangosabb európai kupasorozatban, akkor a Manchester United búcsúztatta őket két szoros mérkőzésen. A 19 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Rossi üzent

Az új szezon előtt a magyar bajnokcsapat volt edzője, Marco Rossi, aki azóta már a dunaszerdahelyi DAC-ot irányítja, a Facebookon üzent a Honvéd drukkereinek. „Amit veletek átéltem, az örökre a szívemben marad. Amikor elmentem, tudtam, hogy nagyon nehéz lesz még egy olyan helyet találnom, mint Kispest. Tudtam ezt, és most már elég biztos vagyok benne. Magyarország a második otthonom, és soha nem fogom elfelejteni az ott szerzett élményeket. Új profi kihívásba kezdtem Szlovákiában, és nem bántam meg semmit. El kellett jönnöm, ezért eljöttem. De örökké szeretni foglak benneteket. Mindannyiótokat, a szurkolókat, a játékosokat és a stábot. Remélem, legalább feleannyi szeretet érezhetek majd itt. Remélem, meg fogom érdemelni. Sok sikert az új szezonra és csak a Kispest!” – írta Rossi.

A Honvéd és a zsolnai MŠK számára az első párharc azért különösen fontos, mert ha kiesnének most, a második körben, akkor számukra véget ér a kupakaland. Viszont ha csak a következő BL-körben maradnának alul, akkor már átkerülnek az Európa Liga playoffjába, ahol a főtáblára jutásért játszhatnának. (sz. z., MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?