Meglépett a Slovan, felzárkózott a Trnava

<p>Növelte előnyét a tabella élén a Slovan a labdarúgó Corgoň Ligában, miután a 20. fordulóban 4:1-re legyőzte az addigi második helyezett ViOnt. A sereghajtó nagyszombatiak 2:0-ra nyertek az utolsó előtti nyitraiak ellen.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A több mint három hónapos fociszünet után a nézők ki lehettek éhezve a futballra (vagy arra, hogy végre napsütésben egy kicsit a friss levegőn legyenek), s az első tavaszi forduló párosítása is közönségvonzó volt: az első a másodikkal, az utolsó az utolsó előttivel, az örök rivális kassaiak és eperjesiek egymás ellen. A hat meccset összesen 18443 néző látta (szlovákiai viszonylatban ez nem rossz, voltak itt már 200 néző előtt játszott bajnokik is), a legtöbben a nagyszombatiakra voltak kíváncsiak: az Anton Malatinský Stadionban 5032 fizető nézőt jelentettek.

A kiesési rangadó „odavágóját” máig nem felejtették a drukkerek, hiszen az volt az a meccs, amelyen az akkor még nyitrai Seydouba Soumah megütötte az ellenfél játékosát és a bírót is, s ennek folyományaként a nyitraiaktól a szezon végén három pontot levonnak. A nagyszombatiak tudták, hogy egy esetleges győzelemmel nagy lépést tehetnek a bentmaradás felé, s ennek megfelelően is kezdték a meccset: rögtön az első kapura lövésből gólt szereztek, a második félidőben pedig Tomaček szépségdíjas gólja végleg eldöntötte a mérkőzést.

Korán esett gól Trencsénben is, ahol az eredeti pályaválasztói jogot felcserélve a Spartak Myjava lépett pályára. Az immár Depetris nélkül felálló AS a 6. percben vezetett Mazan tizenegyesgóljával, amire a Myjava már nem tudott válaszolni. „Magam is meglepődtem, milyen jól játszottunk” – mondta mégis a meccs után Ladislav Hudec, a vendégek vezetőedzője, hozzátéve, mivel csapata nem játszott élvonalbeli csapattal edzőmeccset, maga sem tudta, milyen is pontosan a gárda játékereje. A trencséniek nagyobb arányban is nyerhettek volna, de Mazan a második büntetőjét büntetnivalóan az égbe lőtte.

Egy tizenegyest a besztercebányai Tomáš Hučko is kihagyott – de így is ő volt a zsolnaiak elleni meccs hőse. Előbb egy káprázatos lövését remek vetődéssel védte Dúbravka (az ilyen pillanatokért éri meg meccset nézni) – itt még akár Dúbravka is lehetett volna hős, de Hučko második (sokkal gyengébb) lövése kicsúszott a kezéből, s Vrána közelről bepasszolta a hálóba. Ezzel a találattal nyert a kiesés ellen küzdő Dukla a bajnoki címvédő otthonában – a zsolnaiaknál egyelőre nem tűnik jó lépésnek a téli edzőváltás.

A Senica sem szerzett pontot új mesterével, Vladimír Koníkkal. Az erdőhátiak akár a tabella második helyére ugorhattak volna, ha legyőzik a rózsahegyieket, de nem ez történt – meglepetésre a vendégek sima, 3:0-s sikert arattak, s megelőzték ellenfelüket a táblázaton.

Megállíthatatlanok otthon a kassaiak. Ján Kozák együttese az egyetlen, amely hazai pályán még nem kapott ki, s ez a sorozat az ősi rivális eperjesiek ellen sem szakadt meg. A sárga-kékek 3:0-ra nyertek, a 19 éves Bukata két gólt szerzett (mind a kétszer jó helyen állt, s gyakorlatilag üres kapura lőtt, találatait Gerd Mülleréihez hasonlították a kassaiak honlapján). Az U21-es válogatott tagjának ezek voltak az első találatai a Corgoň Ligában.

A pozsonyi Slovan simán nyert az aranyosmaróti ViOn ellen, ezzel előnye a táblázaton hét pontra nőtt, a ViOnnal szemben pedig kilencre. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?