Meglepetést okoznának

<p>Tavalyhoz hasonlóan ismét a rózsahegyiekkel mérkőznek a döntőbe kerülésért a somorjai női kosarasok, ismét nem ők a sorozat favoritjai, de az ŠBK így is meglepetésre készül az extraliga elődöntőjében.</p>

 

A playoff első fordulóját mindkét gárda a várakozásoknak megfelelően gond nélkül abszolválta: a rózsahegyiek a kassai Cassoviát, a somorjaiak a ligetfalui együttest búcsúztatták sima 2:0-val. „A fővárosiak nem tudtak meglepni minket, biztosan, 95:57-re és 95:64-re nyertük a két meccset. Ezek a találkozók így arra is jó lehetőséget kínáltak, hogy néhány olyan elemet is begyakoroljunk, amelyeket speciálisan a rózsahegyiek ellen akarunk bevetni” – mondta lapunknak Juraj Suja, az ŠBK vezetőedzője. A fiatal, 32 éves tréner szerint egyértelműen az alapszakasz második helyezettje a három győzelemig tartó elődöntős sorozat esélyese. „A rózsahegyiek minőségi játékoskerettel rendelkeznek, kemény védekezésen alapuló kosárlabdát játszanak. Mindenkire oda kell közülük figyelnünk, a három amerikai és egy svéd légiós mellett öt szlovák válogatottjuk van, nem kevés tapasztalattal rendelkeznek. Eredményeik tiszteletet parancsolnak, de nem szabad tőlük megijednünk.” A rózsahegyieknek valóban jó az idei szezonjuk: egészen az elődöntőig meneteltek a FIBA-kupában, és a szlovák–magyar rájátszás nyolc meccséből is megnyertek hetet (a Soprontól kaptak ki hazai pályán 76:62-re). Az alapszakaszban mindkétszer legyőzték a somorjaiakat (68:55, 73:60), akikkel a tavalyi évhez hasonlóan ismét a döntőbe kerülésért küzdenek a rájátszásban. „Egy éve 3:1-es összesítéssel jutottak tovább a rózsahegyiek, az akkorinál jobb eredményt szeretnénk elérni ellenük. Ugyanakkor bármi megtörténhet, nehéz jósolni. Ők a favoritok, ám mi sem vagyunk teljesen esélytelenek. Mindent megteszünk a sikerért” – tette hozzá Suja. Azzal a rózsahegyiek vezetőedzője, Štefan Svitek is tisztában van, hogy a csallóköziek nem fogják olcsón adni a bőrüket. „A somorjai csapat komoly ellenfél, az utóbbi hetekben tovább erősödött, nagyon jól összerakott kerete van. Szerintem nagyon sok fog múlni az első összecsapáson. Ez az egész sorozat kimenetelét meghatározhatja, ezért szeretném, hogy minél többen jöjjenek el a csarnokba, és hatodik játékosként szükség esetén besegítsenek a lányoknak” – nyilatkozta a magyarul is jól beszélő tréner az rkhlas.sk honlapnak.A másik ágon a kassai Good Angels játszik az iglói csapattal. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?