Meglepetésre készül a Slovan a Stuttgart ellen

Pozsony |

<p>Ma este (18.45) a VfB Stuttgartot fogadja a Pasienky-stadionban a pozsonyi Slovan a labdarúgó Európa Liga csoportkörébe jutásért rendezett első meccsen. Az égszínkékek szeretnék meglepni a neves német csapatot.</p>

Jozef Jankech, a Slovan 72 éves vezetőedzője szerint előny számukra, hogy míg csapata már 5 bajnoki találkozón van túl, a németeknél még el sem kezdődött a pontvadászat. Jó hír a pozsonyiak számára, hogy Michal Breznaník, Martin Dobrotka és Samuel Slovák felépült sérüléséből, az viszont már kevésbé, hogy két kulcsember, Radek Dosoudil (kiállítás miatt négy kupameccsen nem léphet pályára) és a Mario Bozsics (két sárga lap) eltiltás miatt nem szerepelhet.
„Remélem, sikerül pótolnunk a meghatározó játékosokat, és meglepjük a favoritot. Ha megismételjük a belgrádi Crvena zvezda elleni meccseken nyújtott produkciónkat, van esélyünk a csoportkörbe kerülésre. Természetesen azzal tisztában vagyunk, hogy a Stuttgart lényegesen erősebb játékerőt képvisel, mint a szerb csapat“ -hangsúlyozta Jozef Jankech, az égszínkékek mestere.
Az utóbbi időben kiváló formában futballozó Saláta Kornél is bizakodik a találkozó előtt: „Rendkívül nehéz feladat vár ránk, ám nem ijedünk meg a nagy nevektől. A Crvena zvezda elleni párharc előtt a legtöbben már előre elkönyvelték a kiesésünket, mi azonban mindkét mérkőzésen megmutattuk, hogy tudunk futballozni. Odahaza győzni akarunk, de az a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt. Akkor sem leszek csalódott, ha 0:0-val végződik az első meccs, mert a visszavágón minden megtörténhet“ - szögezte le a garamkövesdi származású válogatott hátvéd.
Saláta elmondta, hogy a tegnap délutáni gyakorlást követően Csölösztőn hangolnak a meccsre. A videó előtt alaposan kielemezték az edzők a stuttgartiak játékát. „Nagyon gólveszélyes a Cacau, Pogrebnyak csatárpáros, Martin Dobrotkával lesz mit csinálnunk a védelem tengelyében. Én inkább a gyors és technikás brazil származású német válogatott csatártól tartok jobban, ám bízom benne, hogy sikerül őt semlegesítenünk. Pogrebnyak erőssége a fejjátéka, de a légi csatákban általában nem szoktam alulmaradni. Egy biztos, nagy élmény lesz a VfB Stuttgarttal játszani“ - fejezte be Saláta Kornél.
Christian Gross, a német csapat svájci edzője erős ellenfélnek tartja a Slovant: „Egyáltalán nem becsüljük le a pozsonyiakat, akik legutóbb simán kiverték a Crvena zvezdát. Hajtós csapattal rendelkeznek a hazaiak, de győzni jöttünk a szlovák fővárosba.“
A vendégeknél sérülés miatt hiányzik két védő, Stefan Celozzi és Matthieu Delpierro, és Gross mester várhatóan pihenteti a Nationalelffel vb-bronzérmet szerzett Serdar Tascit. A mérkőzést a francia Tony Chapron vezeti.
A várható összeállítások -SLOVAN BRATISLAVA: PutnockýJánošík, Dobrotka, Saláta, Had-Guédé- Babayoko, Kiss F., Grendel, Ivana (Slovák)-Sylvestr. VFB STUTTGART: Ulreich-Degen, Boulahrouz, Niedermeier, Molinaro-Träsch, Gentner, Kuzmanovics, Gebhart-Cacau, Pogrebnyak. (sz. z., SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?