Meglepetésre készül a DAC

Dunaszerdahely |

<p>Ma este (19.30) a százszázalékos aranyosmaróti ViOn otthonában lép pályára a pont nélkül álló DAC a labdarúgó Corgoň Liga harmadik fordulójában. Egyértelműen a hazai együttes a meccs esélyese, ám a sereghajtó sárga-kék alakulat meglepetésre készül.</p>

„Struhár hétfőtől már velünk gyakorol, ám csak tegnap próbálta fel először a fejvédőjét. Csak tőle függ, hogy vállalja-e a játékot. Bízom benne, hogy igent mond, mert Aranyosmaróton nagy szükségünk lesz a védelem oszlopára. A cseh Tomáš Kazár is már a mi játékosunk, rá a védelem és a középpálya bal oldalán is számíthatok – mondta lapunknak Štefan Horný, a DAC vezetőedzője. – Nehéz feladat vár ránk, mert a ViOn tapasztalt és jó képességű csapattal rendelkezik. Láttam a nyitrai meccsüket, ahol gyors és technikás játékukra nem találták meg az ellenszert a hazaiak. Remélem, hogy játékosaink nem ismétlik meg azokat az egyéni hibákat, amelyek miatt Nagyszombatban (1:2) és Dunaszerdahelyen a besztercebányai Duklától (1:3) is vereséget szenvedtünk. Lesznek változások a kezdőcsapatban, de még nem döntöttem, el, hogy kiknek szavazok bizalmat. Az biztos, hogy egy csatárral lépünk pályára. Zárt védekezésből vezetett gyors kontrákkal akarjuk meglepni a favoritot. Meggyőződésem, hogy nem jövünk haza üres kézzel.”

A dunaszerdahelyiek ezúttal a meccs előtt nem vonulnak edzőtáborba, a ma délelőtti átmozgató tréning után ebéd következik, majd utána autóbuszba ül a társaság, és irány Aranyosmarót.

A DAC várható kezdőcsapata: Kováč–Helísek, Struhár (Ágh), Konečný, Németh Zsolt (Kazár)–Hílek–Boya, Sedlák, Matúš, Tomčák–Harsányi.

Megtudtuk, hogy a napokban várhatóan a nyitraiak volt csapatkapitányát, Ján Štajert is leigazolják a sárga-kékek. A 29 éves univerzális játékos a védelemben és a középpályán is bevethető.

Várakozáson felül kezdte a bajnokságot az aranyosmaróti gárda, amely az első fordulóban Candrák góljával legyőzte a rózsahegyi csapatot, majd Babic találatával Nyitrán gyűjtötte be a három pontot. Juraj Jarábek vezetőedző biztosra veszi, hogy zsinórban harmadik bajnoki meccsüket is megnyerik.

A DAC 2008-as élvonalbeli visszatérése óta háromszor találkozott a két csapat Aranyosmaróton, 2009 márciusában 1:1-es döntetlen született (góllövők: Macko, ill. Parvin), 2010 szeptemberében szintén 1:1 volt az eredmény (Kuračka, ill. Harsányi), idén májusban pedig Pavelka duplájával és Majerník találatával 3:0-ra nyert a ViOn. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?