Megkezdődött a gyászszertartás Robert Enke emlékére

Berlin |

<p>Pontosan 11 órakor megkezdődött a gyászszertartás a hannoveri stadionban az elmúlt hét elején tragikus körülmények között elhunyt német válogatott kapuvédő, Robert Enke emlékére.</p>

A 45 ezer férőhelyes stadion már jóval a szertartás kezdete előtt zsúfolásig megtelt. Jelen voltak Enke családtagjai, rokonai, továbbá a németországi politikai és sportélet legmagasabb rangú képviselői. Joachim Löw szövetségi kapitánnyal az élen megjelent a teljes német válogatott, és képviseltette magát valamennyi Bundesliga-klub.
    A 32 éves korában öngyilkosságot elkövetett, Németországban rendkívül tisztelt és szeretett Robert Enke koporsóját a stadion közepén ravatalozták fel. Az AWD stadion előtt már hajnaltól gyülekeztek az emberek.
    Az illetékesek  a stadion mellett két nagy kivetítőt helyeztek el, és gyászolók tízezrei azokon követhették az eseményeket.
    A hatóságok előzetesen mintegy 100 ezer gyászolóval számoltak. A háború utáni első német kancellár, Konrad Adenauer 1967 áprilisi temetésén mintegy 300 ezer gyászoló rótta le kegyeletét. Azóta  hasonló méretű gyászszertartásra Németországban nem került sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?